preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

 > Naslovnica
VIJESTI

PROJEKT "HRVATSKA STVARA"

Autor: KRISTINA PRILIKA, 30. 1. 2018.

26. siječnja 2018. na FER-u (Fakultet elektrotehnike i računarstva) u Zagrebu predstavljen je projekt "Hrvatska stvara", velika hrvatska stvaralačka priča, a na kojem su kao zainteresirani posjetitelji sudjelovali i učenici naše škole u pratnji učitelja matematike i fizike Ivice Gregurca, učiteljice informatike Irene Novak Tvrtković i učiteljice razredne nastave Marine Rodeš.

 

Cilj projekta je omogućiti upravo mladima da se povežu, podijele znanja te međusobno surađuju i podržavaju se na putu ostvarivanja vlastitih ideja. Mladi koji se ne boje izazova i inovacija, te koji su jedni drugima podrška, temelj su boljega društva sutra. Prepoznali su to tvrtka STEMI, Udruga Programerko kao predstavnik Code Cluba Hrvatska i partneri koji će spomenuti projekt ove godine provoditi. Učenici su  poslušali nekoliko odličnih predavanja upravo za djecu i mlade o mladim hrvatskim izumiteljima: o osnivaču tvrtke "Rimac automobili", Mati Rimcu , O Ivanu Mrvošu iz Solina, dečku koji je izmislio pametne klupe, o Albertu Gajšaku, dečku iz Zagreba koji je izmislio igraču konzolu koju sam sastavljaš i o  još nekoliko hrvatskih izumitelja koji su uspjeli.

Posjetitelji su, pa tako i naši učenici, također, izravno doživjeli što to znači stvarati. Imali su priliku obići izložene tehnološke izume mladih hrvatskih stvaratelja –- od podmornice za istraživanje podmorja, preko 3D printera, do raznih robota, igraćih konzola, električnih bicikla, pa čak i formula. Izumi su posebno zaintrigirali upravo mlađe posjetitelje.
CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju