preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

VIJESTI

DRŽAVNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Autor: KRISTINA PRILIKA, 26. 3. 2019.

Na državnom natjecanju iz informatike koje se odvijalo od 19. do 22. ožujka 2019. u Primoštenu bili su pozvani naši učenici Domagaoj Beus, 7.c i Eon Mihaljević, 5.a.

Domagoj Beus, 7.c natjecao se u kategoriji LOGO 7. Između 130 učenika koji su sudjelovi na školskoj razini u ovoj kategoriji Domagoj se plasirao na Državno natjecanje i osvojio 8. mjesto.

Eon Mihaljević, 5.a natjecao se u kategoriji Digitalne kompetencije. Između 617 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini Eon se plasirao na državno natjecanje i osvojio 6. mjesto.

 

Državno natjecanje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola započelo je svečanim otvorenjem 19. ožujka 2019. godine u hotelu Zora u Primoštenu. Od 6971 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja na državu razinu pozvana su 172 učenika. Natjecanje se odvija u kategorijama Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera. U odnosu na prethodne godine uvedena je nova kategorija digitalne kompetencije za učenike petih i šestih razreda kojima je od ove školske godine (2018.-2019.) informatika obavezan predmet.

Svečanu priredbu na otvaranju natjecanja pripremili su učenici i djelatnici OŠ Primošten i OŠ za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca iz Šibenika.

Natjecanje je završilo u petak 22. ožujka 2019. svečanom dodjelom priznanja i nagrada najboljim učenicima.

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju