preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

VIJESTI

MakeX European Open 2019.

Autor: Irena Novak Tvrtković, 13. 4. 2019.

Naša škola prijavila se na natječaj za sve ustanove u Croatian Makers ligi za MakeX European Open 2019. Odabrano je 80 ustanova ( škola, knjižnica, udruga …), među kojima je i naša škola. Ustanove su odabrane prema kriterijima motivacije (motivacijsko pismo) i sudjelovanja u drugim projektima IRIM-a. Školama koje su odabrane donirat će se opremu (dodaci za mBot robote, staze i pripremni materijali) te besplatnu edukacija mentora.

MakeX je svjetsko natjecanje u naprednoj edukacijskoj robotici koje promovira učenje u raznim poljima znanosti i tehnologije potičući suradnju, interdisciplinarnost i orijentiranost ka rješavanju stvarnih problema. Održat će se u listopadu ove godine. Natjecanje će biti regionalno za cijelu Europu te će najboljima biti uručene ulaznice za svjetsko natjecanje koje će se održati u Kini.

Popis svih odabranih škola i ustanova u MakeX European Open 2019. je ovdje . 

Ovogodišnje natjecanje je na temu Gradska svjetla (“City Lights”),  s ciljem rješavanja problema s kojima se svakodnevno susrećemo poput zagađenja okoliša, sigurnosti hrane, recikliranja… i drugih tema.
CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju