preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

VIJESTI

TERENSKA NASTAVA NOVSKA - TROKUT

Autor: KRISTINA PRILIKA, 6. 6. 2019.

 5.lipnja 2019. godine, učenici OŠ Đure Deželića  Ivanić-Grad i ostalih osnovnih škola s područja otoka Ivanića sudjelovali su na terenskoj nastavi u sklopu projekta „Da se ne zaboravi“. Ovaj je projekt dio dodatne nastave povijesti vezane uz Domovinski rat. Nositelji ovog programa su UHDDR'91 Otok Ivanić, ZUDR Ivanić-Grad i članice. Program je namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda s idejom prenošenja žive riječi sudionika Domovinskog rata i proširivanja znanja o Domovinskom ratu. Tijekom svibnja 2019. učenici su poslušali predavanje o Domovinskom ratu i sudjelovanju stanovništva otoka Ivanića u njemu, a ovom terenskom nastavom su trebali upoznati i područje na kojem su se borili stanovnici otoka Ivanića u Domovinskom ratu.

Terenska nastava je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen području Trokut-Novska. Potom u organizaciji TZ Novska učenici su u pratnji vodiča prošli Lukinom zagonetnom stazom, gdje su saznali pojedinosti o povijesti grada Novske. Položen je vijenac i zapaljene svijeće na spomeniku braniteljima Novske. Prigodnim riječima se učenicima obratio i zapovjednik obrane Novske, te zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada. Nakon ručka uputili smo se turističkim vlakićem na Jezero gdje su učenici proveli slobodno vrijeme. Čitavim putem naši su vodiči bili Goran Leš i Leo Ordanić, zapovjednici 65. samb.

FOTOGALERIJA
CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju