preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

VIJESTI

AKTIVNOSTI UZ DANE KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U RAZREDNOJ NASTAVI

Autor: KRISTINA PRILIKA, 18. 10. 2019.

Listopad je mjesec kada učenici i učiteljice razredne nastave puno vremena posvete plodovima zemlje i aktivnostima vezanim uz njih, a uz Dane zahvalnosti za plodove zemlje također s učenicima redovito obilježavaju Dan jabuka.

1. razredi posjetili su seosko imanje Kezele te tamo sudjelovali na prigodnim radionicama i obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Upoznali su se sa seoskim gospodarstvom, vidjeli razne vrste žitarica, mlin, proces mljevenja (od zrna do brašna), a nakon toga sami su umisesili svoje kruščiće. Također su u školu nosili pekarske proizvode i međusobno ih dijelili. U 1.c razredu cijeli su jedan nastavni dan posvetili palačinkama.

2., 3. i 4. razredi posjetili su etno-selo Kumrovec te tamo vidjeli proces kako od plodova zemlje nastaje brašno (mljevenje brašna na starinski način) te sudjelovali na radionicama na kojima su sami mijesili kruh i pekarske proizvode.

Uz Dane jabuka u  2. b razredu učenici su s učiteljicom sami kuhali svoj pekmez od jabuka koji su kušali na kruhu u razredu, a i kojim su napunili buhtle koje su također pekli u školi. U 2.c učenici su prigodno uz Dan jabuka zajedno s učiteljicom u razredu ispekli štrudlu od jabuka.

U 3. razredima učenici su jedan nastavni dan u školu donijeli pekarske proizvode i taj dan posvetili kruhu. U 4. razredima učiteljice su s učenicima 18.10.2019. cijeli dan posvetili jabukama, tj. ostvarili projektni dan. Učenici su također tjekom tjedna nosili pekarske proizvode koje su međusobno dijelili i kojima su se sladili u razredima.

SEOSKO IMANJE KEZELE 1. RAZREDI

DANI KRUHA U 1.B

DANI KRUHA U 1.C

DAN PALAČINKA U 1.C

FOTOGALERIJA KUMROVEC, 2.B R.

DANI JABUKA, IZRADA DŽEMA, 2.B

FOTOGALERIJA KUMROVEC 2.C R.

DANI KRUHA U 2.C

DANI JABUKA, IZRADA ŠTRUDLE, 2.C

FOTOGALERIJA KUMROVEC 3.R.

DANI KRUHA U 3.C

FOTOGALERIJA KUMROVEC 4.R

DAN JABUKA 4.R.
CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju