preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

VIJESTI

IZVANUČIONIČKA NASTAVA IZVANNASTAVNIH AKTIVNOSTI U ZAGREBU, NSK I KGZ

Autor: KRISTINA PRILIKA, 6. 12. 2019.

5.12.2019. 30 učenika polaznika izvannastavnih aktivnosti: Mali knjižničari, Velika dramska, Literarna i Novinarska grupa realiziralo je izvanučioničku nastavu u Zagrebu posjetom Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici te posjetom Knjižnici grada Zagreba (Odjel za djecu i mlade) na Starčevićevom trgu. U pratnji učenika bile su učiteljice, voditeljice navedenih izvannastavnih aktivnosti: Kristina Prilika, Vlatka Rajski Radošević, Nataša Duvnjak Madaras i Ivana Krešo.

FOTOGALERIJA

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici proveli smo lijepa tri sata u kojima smo ostvarili vođeni obilazak po zgradi knjižnice i radionice stripa i božićnih čestitki u restauratorskom grafičkom odjelu. Voditeljice i moderatori radionica bili su jako susretljivi i pokušali su učenike što više upoznati s onim što rade i kako naša najveća, Nacionalna knjižnica posluje. Na odjelu periodike učenici su mogli vidjeti neke od najstarijih izdanja uvezenih Jutarnjih i Večernjih listova, Novina horvatskih i sl. Učenici su posjetili svaki odjel knjižnice, a na kraju u studenstkoj kantini pojeli ručak. Puni dojmova prošetali smo se do KGZ-a (Odjel za djecu i mladež) gdje su nas također jako lijepo dočekali i dočarali što sve Odjel za djecu i mlade nudi svojim korisnicima, proveli kroz prostor knjižnice, a učenici su po policama pregledavali zanimljive naslove.

Nakon posjeta knjižnicama prošetali smo Zrinjevcem i malo uživali u zagrebačkom Adventu.
CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju