preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

VIJESTI

OBAVIJEST O DJELOMIČNOM OTVARANJU PROSTORIJA ŠKOLE ZA ODRŽAVANJE NASTAVE ZA UČENIKE RAZREDNE NASTAVE OD 11.5.2020.

Autor: Mileo Todić, 3. 5. 2020.

Poštovani roditelji kako ste već upoznati iz raznih medija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o djelomičnom otvaranju školskih prostora za učenike razredne nastave čija oba roditelja rade te nisu u mogućnosti organizirati ostanak učenika kod kuće. Uputu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u cijelosti možete pročitati ovdje , a Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave možete pročitati ovdje. Razrednice će vam poslati anketu koju molimo čim prije popunite (najkasnije srijeda 6. svibnja 2020.do 16:00). Roditelji koji će eventualno poslati dijete u Školu dužni su pročitati Preporuku Ministarstva i Upute HZJZ u cijelosti te će  biti naknadno kontaktirani radi potpisivanja izjave  koja je pravno obvezujuća. Roditelj je u tom slučaju dužan pratiti zdravstveno  djeteta prije slanja u Školu, dijete treba dovesti odrasla osoba (roditelj/skrbnik ili osoba od povjerenja roditelja).Treba imati na umu da je broj djece u odgojno-obrazovnoj skupini ograničen na  9 učenika  plus jedan učitelj. Djeca bi u Školi provela najdulje 4 školska sata. Naknadnog slanja djeteta u Školu nema minimalno dva tjedna. 

Ispod vam donosimo izdvojene preporuke za roditelje:

Naglasci za roditelje

 • Preporuča se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
 • Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati skrb kod kuće, s obzirom da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.
 • Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u škole tako da, ako je ikako moguće, ne ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosno na druge roditelje/skrbnike i djecu.
 • Učenik dolazi i odlazi iz škole sa školskom torbom, ako nije omogućeno zadržavanje torbe u školi, te svoju opremu i pribor ne dijeli s drugim učenicama.
 • Roditelj/skrbnik dovodi i odvodi dijete iz ustanove na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik.
 • Kada je god moguće, u pratnji pojedinog dijeta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe.
 • Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je, u odnosu na druge osobe koje bi mogle dovoditi i odvoditi dijete, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja.
 • Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja zbog starije životne dobi (65 i više godina) ili kronične bolesti ne spada u rizičnu skupinu na obolijevanje od COVID -19.
 • Kada god je moguće, djecu iz svake odgojno-obrazovne skupine dovode i odvode roditelji/skrbnici u zasebno prethodno dogovoreno vrijeme različito za svaku odgojno-obrazovnu skupine, s razmakom od najmanje 10 minuta između dvije odgojno-obrazovne skupine.
 • Roditelji se ne okupljaju na ulazu.
 • Roditelji/skrbnici ne dovode niti odvode djecu iz ustanova niti ulaze u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji.
 • Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu da dijete nema simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i to da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju