preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

VIJESTI

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

Autor: KRISTINA PRILIKA, 17. 11. 2020.

        

Danas smo u školi obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara prigodnim informativnim panoima u prostoru škole koje je uredila učiteljica Tina Matanić s učenicima povijesne grupe i prigodnom radio-emisijom koju su poslušali svi učenici predmetne nastave (5.-8. razreded). Emisiju za učenike i djelatnike pripremile su učiteljice Ivana Krešo i Tina Matanić te učenici 8.b razreda. Predstavnici učenika 8. razreda ujutro su s ravnateljem zapalili svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja, a isto su učinili i učenici nižih razreda popodne (ravnatelj i predstavnici učenika 4.-ih razreda). Također, nastavni satovi danas su bili posvećeni prisjećanju na žrtvu Vukovara, Škabrnje i svih ostalih žrtava u Domovinskom ratu. 

FOTOGALERIJA

1.a razred (učiteljica Ksenija Bilandžić)

3. c razred (učiteljica Mirjana Pavanić)

1.c razred - (učiteljica Marina Rodeš) - Toranj (grupni rad)

4. a razred (učiteljica Štefica Bakarić) - Vukovar u srcu

1.b razred (učiteljica Romana Orlić) . Vodotoranj (pastela)

Učenici 1. b razreda pogledali su kratak edukativni film o gradu Vukovaru i njegovim stradanjima, rješavali listiće i slikali pastelama vukovarski vodotoranj - simbol otpora i izdržljivosti grada Vukovara.
CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju