preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

VIJESTI

PROJEKT JUMICAR - PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Autor: KRISTINA PRILIKA, 10. 5. 2022.

 

U četvrtak 05.05.2022. u OŠ Đure Deželića bilo i više nego euforično, na školskom igralištu dan je započeo na pomalo drugačiji način za učenike drugih i trećih razreda. Po školskom kurikulumu za temu su imali PROMET. U sklopu programa Prometne kulture za najmlađe, promet se Projektom Jumicar obraduje na pomalo drugačiji i za djecu zanimljiv način. Program se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog. Teorijski dio je multimedijskog karaktera i traje 45 minuta, a učenici kroz interaktivno predavanje uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu. Učenicima je bio najzabavniji praktični dio programa pod budnim okom iskusnih instruktora u pravim mini električnim -automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja, tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice. 

Program, tj Projekt Jumicar već je  8. godinU za redom realiziran u OŠ Đure Deželića Ivanić-Grad. Inače, od 2013. godine do danas kroz ovu je “školicu” prošlo više od 80 tisuća učenika drugih razreda u 200-tinjak osnovnih škola. Program podržavaju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te jedinice regionalne i lokalne samouprave, a program se provodi pod pokroviteljstvom osnivača škole – Zagrebačke Županije. Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH je generalni pokrovitelj ovih preventivnih manifestacija.

Više fotografija pogledajte u FOTOGALERIJI!
CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju