preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

VIJESTI

ZAVIČAJ - IZVANUČIONIČKA NASTAVA 3.-IH RAZREDA

Autor: Kristina Prilika, 5. 3. 2024.

Učenici trećih razreda s učiteljicama Martinom Kušar Matković, Snježanom Ivanović i Mihaelom Njegovec tijekom mjeseca veljače imali su dvije izvannučioničke nastave u sklopu kojih su bolje upoznali prošlost svoga zavičaja.

U srijedu 7. veljače 2024. obišli su kulturno povijesne spomenike našega grada pod vodstvom Ane Gašparović, direktorice Turističke zajednice Ivanić-Grad. Prošetali su gradskim parkom i starim dijelom Ivanića te obilazak završili kod Upravne zgrade INA-e. Putem su saznali mnogo zanimljivosti iz prošlosti svoga grada. Učenicima se obilazak jako svidio, a neki su i sami postali vodiči svojim roditeljima u narednim danima. Zahvaljujemo gospođi Ani Gašparović na zanimljivom obilasku.

U četvrtak 29. veljače 2024. učenici su posjetili Gradski muzej Čazma u sklopu kojeg su pogledali Galeriju Aleksandra Marksa, poznatog slikara (ilustratora, crtača, animatora, redatelja, dizajnera) rođenog upravo u Čazmi. Nakon toga saznali su kako su se nekad izrađivali tradicijski ručnici te koju su važnost imali u životu ljudi. Posjet su završili radionicom gdje su prema predlošcima crtali tradicijske motive na papirnatom ručniku. 

Kako je sve izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.
CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju