preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

UPITNIK ZA UČITELJE I STRUČNE SURADNIKE

Drage kolegice i kolege, 

U sklopu projekta Croatian Macers plus - rad s darovitim učenicima, pripremljeni su upitnici za roditelje, nastavnike i stručne suradnike. Molim da ispunite upitnike na dolje navedenim linkovima. 

Upitnik za UČITELJE: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_hcID0MbvfyMR0Rn-hIlSCCEadSRk5-Lkfn_C8PwTUShhEw/viewform

 

Upitnik za STRUČNE SURADNIKE: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehV_lTKglvAJ14fNCF6q4HbZ_xbcrTIM-yWWJtzLVmRuoqtQ/viewform


1.KOLO MACERS LIGE

18.12.2017. održali smo 1.kolo Macers lige. Sudjelovalo je 5 učenika koji su prošli edukaciju za rad s Mbot robotima. 

Fran i doagoj bili su podrška Klari, Neri,Gustavu, Danielu, i Barbari. Isprogramirali su robota da zadanu stazu pređe u što kraćem vremenu, ali da ni u kojem trenutku ne izađu sa staze bilo kojim svojim kotačem. Klara, Barbara i Daniel ostavriti su  240 bodova. Za rezultat školskog  tima zrojit će se  4 najbolja pojedinačna rezultata. 


CROATIAN MAKERS PLUS

Grad Ivanić-Grad u suradnji s partnerskim organizacijama OŠ Stjepana Basaričeka, OŠ Josipa Badalića Graberje Ivanićko, OŠ Đure Deželića Ivanić-Grad, Razvojnom agencijom IGRA d.o.o., Institutom za razvoj i inovativnost mladih te Institutom za razvoj tržišta rada provodi projekt Croatian Makers Plus – za darovitu djecu. Projekt je započeo u lipnju 2017. godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Kroz projekt se želi u partnerskim školama identificirati darovite učenike u STEM područjima (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika) i razviti novi program rada s darovitom djecom kako bi se razvili njihovi potencijali u STEM područjima, primjenom robotike i automatike. 

 


Konferencija za medije

Konferencija u svrhu predstavljanja projekta Croatian Makers Plus – za darovitu djecu  će se održati u utorak 12. prosinca u 11 sati, u maloj sali Pučkog otvorenog učilišta, Moslavačka 11, Ivanić-Grad. Croatian Makers Plus – za darovitu djecu projekt je kojeg kao nositelj provodi Grad Ivanić-Grad u suradnji sa sljedećim partnerskim organizacijama: Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad, Osnovna škola Stjepana Basaričeka Ivanić-Grad, Osnovna škola Josipa Badalića Graberje Ivanićko, Institut za razvoj tržišta rada, Institut za razvoj i inovativnost mladih te Razvojna agencija IGRA Ivanić- Grad.

Tijekom konferencije biti će napravljena demonstracija nabavljene informatičke i robotičke opreme koja će biti korištena za provedbu programa za darovite učenike u STEM područjima u tri partnerske škole. Oprema uključuje mBot robote, Ulitmate mBot robote, Smart Home kitove i 3D printere. Na konferenciji će govoriti:  g. Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada  g. Paolo Zenzerović, Institut za razvoj i inovativnost mladih gđa Martina Novak, ravnateljica Osnovne škole Josipa Badalića Ukupna vrijednost projekta je 885.590,62 HRK. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Grad Ivanić Grad 


Croatian Macers Liga

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. 

Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje. Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: 1.-5. i 6.- 8. razred osnovne škole. Natjecanja će se odvijati kroz 4 kola, dva kola on-line a dva fizička kola. 


Studijsko putovanje

U sklopu projekta Croatian Makers Plus - za darovitu djecu od 30.11. do 03.12.2017 provedeno je studijsko putovanje u Italiju za učitelje tri škole uključene u ovaj projekt.  U četvrtak 30.11. posjetili smo YATTA makerspace u Milanu gdje nam je prezentiran njihov rad (edukacije, usluge i coworking) te je održana radionica "Uvod u 3D printanje". U petak i subotu 1. i 2.12. u Rimu smo posjetili Maker Faire Rome, najveći europski sajam inovacija gdje smo se kroz obilazak izlagača upoznali s posljednjim dostignućima u znanosti i tehnologiji s posebnim naglaskom na robotici, automatici i "uradi sam" tehnologijama kao područjima koja su nam bitna u okviru projekta //CM+.


Radionica za učenike i učitelje

Uključivanjem naše škole  u projekt Croatian Makers plus – za darovitu djecu, uključili smo se i u Croatian Makers ligu. Edukator Vlado Lendvaj,  29.12.2017. od 11.15 do 12.45. za grupu od 12 učenika održao je uvodnu radionicu  kako bi učenike upoznao s opremom (mBot edukacijski roboti) i mogućnostima korištenja. Tom prilikom školi je uručen jedan mBot, a u utorak  12.12.2017. u našoj školi održat će se radionica za učitelje uključene u projekt.

 

 

 

 

 

 


CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju