preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

 > Knjižnica
ŠKOLSKA KNJIŽNICA

Na ovim stranicama nalazi se popis lektirnih naslova prema važećem nastavnom planu i programu za hrvatski jezik. Popisi su dosta veliki, ali u svakom razredu učenici moraju pročitati obveznu lektiru (po jedan naslov za 1. i 2. r. te po 2 naslova od 3. do 8. r. Ostalih 5 ili 6 naslova obvezne lektire tijekom školske godine učenici biraju u dogovoru s učiteljicama. Na web-stranici škole>link knjižnica, s desne strane nalazi se popis obvezatne lektire za svaki, tj. za tekući mjesec.
Oznake M (mala knjiga - slikovnica), D (dječja književnost), O (omladinska književnost ili književnost za mlade), I (igrokazi) i N (narodna književnost), odnose se na pripadnost knjige pojedinoj zbirci, odnosno fondu školske knjižnice. Popis lektire ima karakter obveze i preporuke, no učenicima na raspolaganju stoji cjelokupni fond knjižnice i sve zbirke, te bi bilo korisno da po vlastitom izboru čitaju i one naslove koji nisu na POPISU LEKTIRE. 

Popis lektire

         1. razred  2. razred  3. razred 4. razred
  5. razred  6. razred 7. razred 8. razred

 

 

 

 

  
 

POSLOVANJE ŠKOLSKE KNJIŽNICE

ISLM (International School Library Month
KATALOG KNJIŽNICE
VAŽNOST ČITANJA
OBVEZNA LEKTIRA
PONAŠANJE NA INTERNETU

 Lijepo ponašanje jednako je važno i vrlo slično u stvarnom životu i na Internetu. Evo nekoliko osnovnih pravila ponašanja na Internetu.

PRAVILA PONAŠANJA NA INTERNETU

ELEKTRONIČKO NASILJE

ELEKTRONIČKO NASILJE

PONASANJE NA INTERNETU LETAK

Knjige i linkovi za roditelje, odgajatelje, nastavnike

 

 

 

LINK

CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju