preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

EKIPNI REZULTATI U ŠKOLSKOJ 2018_2019

Preliminarni ukupni rezultati MCERS LIGE  za šk. god. 2018./2019.

Sa 4. kolom Lige završila su natjecanja za ovu školsku godinu. Svim sudionicima zbrojeni su ostvareni rezultati na kolima u kojima su ekipe sudjelovale. Naša škola natjecala se u regiji Popovača. Preliminarne ukupne rezultate možete pogledati  na poveznici ovdje

Ekipa naše škole zauzela je 6. mjesto. Rezultati u tablici:

Ustanove koje su u svojim regijama ostvarile najbolji rezultat bit će pozvane na Superfinale koje će se održati u subotu, 25.5.2019., u Zagrebu. 


4. KOLO MACERS LIGE

 

U srijedu, 10. travnja od 12:00 do 15:00 održali smo 4. kolo Macers lige. Ovo kolo je bilo  “online” i bilo je ekipno. Naša ekipa u sastavu: Barbara Lešković, 8.b, Daniel Ozvačić, 7.a i Domagoj Beus, 7.c uspješno je odradila zadatak i sakupila maximum bodova 400  bodova.  Nakon završetka 4. kola, 17.4. 2019. objavit ćemo  službene rezultate.


MACERS LIGA 2018_2019.

3. kolo Croatian Macers

23.2.2019.  - fizičko kolo.

Domaći regije Popovača bio je informatički klub Net iz Ivanić-Grada. Natjecanje se održalo u POU od 10:00 do 12:00.

2. kolo Croatian Makers

Trajati će od 1.12. do 22.12. 2018. i bit će online

Kretnju robota po stazi. Zadatak za vježbu  ovdje.

1. kolo Croatian Makers

Trajati će od 15.10. do 1.11. 2018. i bit će online (upute za provođenje online kola možete pročitati ovdje).

Kretnju robota putem određivanja različitih brzina svakog motora. Zadatak za vježbu  ovdje.


3. KOLO MACERS LIGE

U subotu 23.2.2019.  održano je 3.kolo Macers lige. Domaći regije Popovača bio je informatički klub Net iz Ivanić-Grada. Natjecanje se održalo u POU od 10:00 do 12:00. Sudjelovale su mlađe i starije dobne skupina.  Bilo je 11 timova. U timu naše škole bili su:  Barbara Leškovi., 8.b, Domagoj Beus, 7.c, Daniel Ozvačić, 7.a i Marin Kurešić, 6.c.

Najbolji rezultat ostvarila je mlađa i starija dobna skupina OŠ Stjepana Baseričeka. Ekipa naše škole ovaj put nije riješila zadatak do kraja. Ostvarili su 150/600 bodova.

Čestitke najboljima, a ostalima želimo bolji uspjeh na slijedećem natjecanju.

Po neslužbenim rezultatima ekipa učenika OŠ Đure Deželića dijeli četvrtko mjesto. Pogledati u regiji Popovača. 

neslužbeni Rezultati 3. kola


REZULTATI 2. KOLO MACERS LIGE 2018./2019.

U prosincu je održano 3. kolo Macers lige. Sudjelovali su učenici više dobne skupine. ( od 6. do 8. razreda ),  Domagoj Beus, 7.c, Daniel Ozvačić, 7.a, Barbara Lešković, 8.b, Marin Kurešić, 6.c, Lovro Počuč, 6.a. U drugom kolu ekipa je bila odlična, prikupila je dosta bodova i bila osvojila 3.mjesto. Čestitka natjecateljima na odličnom rezultatu.

Pojedinačni službeni rezultati 2. kola Macers lige sezone 2018./2019. 

Ekipni službeni rezultate 2. kola Macers lige sezone 2018./2019. 


2. KOLO MACERS LIGE 2018./2019.

Drugo kolo Macers lige je online i svi sudionici se natječu pojedinačno. Natjecanje je otvoreno od  1.12. do 22.12.  

Ekipa naše škole u sastavu: Domagoj Beus, 7.c, Daniel Ozvačić, 7.a, Barbara Lešković, 8.b, Marin Kurešić, 6.c, Lovro Počuč, 6.a su 10.12. 2018. od 12:15 rješavali zadatak 2. kolo Macers lige. Učenici su pojedinačno dobro riješili zadatak.  Četiri najbolja rezultata se uračunaju kao ekipni rezultat.  Naša škola natječe se u regiji Popovača i rezultate pojedinačne i ekipne ćemo objaviti nakon 22.12.2018.kada završava rok provedbe ovog kola. Čestitke učenicima.  


REZULTATI 1. KOLA MACERS LIGE 2018./2019.

U studenom je održano 1. kolo Macers lige. Sudjelovali su učenici više dobne skupine. ( od 6. do 8. razreda ),  Domagoj Beus, 7.c, mDaniel Ozvačić, 7.a, Barbara Lešković, 8.b, Marin Kurešić, 6.c, Lovro Počuč, 6.a

Rezultati su solidni, obzirom da nemamo dodatnu nastavu iz robotike za učenike viših razreda. Četiri najbolja rezultata su uračunata kao ekipni rezultat.  Naša škola natječe se u regiji Popovača i rezultate pojedinačne i ekipne možete pogledati na linkovima.

Pojedinačni službeni rezultati 1. kola Macers lige sezone 2018/2019

Ekipni službeni rezultate 1. kola Macers lige sezone 2018/2019. 


SLUŽBENI REZULTATI 4. KOLA

Objavljeni su konačni rezultate 4. kola i kumulativne rezultate cijele Lige u
ovoj školskoj godini. Možete ih pogledati ovdje
http://croatianmakers.hr/hr/project/superfinale-croatian-makers-lige-i-kona

Ekipni rezultati 4. kola

Ekipni kumulativni rezultati  nakon četiri kola


4. KOLO MACERS LIGE

U utorak, 22.5. 2018. održali smo četvrtko kolo macers lige. Sudjelovala je starija dobna skupina: 

pojedinačni rezultati:

Klara Rodeš,8.a, - 400 bodova

Daniel Ozvačić, 6.a - 400 bodova

Marin Kurešić, 5.c. - 400 bodova

Barbara Lešković, 7.b - 230 bodova 

Ukupno: 1430 bodova.

Očekujemo službene rezultate.

 


3.KOLO MACERS LIGE

18.4.2108. OŠ Popovača bila je domaćin 3.kola Macers lige. Ovo kolo je bilo fizičko, tako  da su se sve ustanove koje pripadaju regiji Popovača natjecale u svojim regionalnim centrima istovremeno u tjednu.  

U ovom kolu Lige sudjelovali smo s starijom  dobnom skupinom. Na samom natjecanju sudionicima su biti podijeljeni zadaci koje su natjecatelji na licu mjesta isprogramirali rješenje. Natjecanje je trajalo 2 sata (faza pripreme rješenja zadatka, programiranje robota, samo natjecanje). Kako je ovo kolo ekipno bodovali su se samo ukupni bodovi pojedine ustanove.  Svi članovi tima su zajednički rješavati jedan zadatak.

Naš tim je bio u sastavu: Klara Rodeš, 8.a, Barbara lešković, 7.b, Daniel Ozvačić, 6.a i Marin Kurešić, 5.c. Na natjecanje su išli u pratnji učitelja Ivice Gregurca.  Osvojili su 120 bodova što je dobar rezultat  jer im  je ovo bilo prvo ekipno natjecanje.

  


1.KOLO MACERS LIGE

18.12.2017. održali smo 1.kolo Macers lige. Sudjelovalo je 5 učenika koji su prošli edukaciju za rad s Mbot robotima. 

Fran i Domagoj bili su podrška Klari, Neri,Gustavu, Danielu, i Barbari. Isprogramirali su robota da zadanu stazu pređe u što kraćem vremenu, ali da ni u kojem trenutku ne izađu sa staze bilo kojim svojim kotačem. Klara, Barbara i Daniel ostavriti su  240 bodova. Za rezultat školskog  tima zrojit će se  4 najbolja pojedinačna rezultata. 


2. KOLO MACERS LIGE

22.2.2018. održali smo 2.kolo Macers lige. Sudjelovalo je 5 učenika. Zadatak je bio složeniji u odnosu na prvo kolo.

Trebalo je isprogramirati robota da zadanu stazu pređe u što kraćem vremenu, ali da ni u kojem trenutku ne izađu sa staze bilo kojim svojim kotačem. U startu ledice na robortu trebaju svijeliti zelenom bojom. Kada robot dođe do kraja, treba se zaustaviti, i početi treperiti crvenom bojom onoliko sekundi koliko mu je bilo potrebno da pređe zadanu stazu. 

Klara Rodeš, 8.a i Marin Kurešić, 5.a  riješili su zadatak u potpunosti. Marinovo rješenje je bolje zato što je zadani put prešao u kraćem vremenu. Ostvarili su po 300 bodova.

Daniel Ozvačića, 6.a ima 250 bodova, Gustav Vrtarić, 8.a 200, a Lovro Počuč, 5.c, 140 bodova. 

Zanči kao tim u drugom kolu ostvarili smo 1050 bodova.


UPITNIK ZA UČITELJE I STRUČNE SURADNIKE

Drage kolegice i kolege, 

U sklopu projekta Croatian Macers plus - rad s darovitim učenicima, pripremljeni su upitnici za roditelje, nastavnike i stručne suradnike. Molim da ispunite upitnike na dolje navedenim linkovima. 

Upitnik za UČITELJE: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_hcID0MbvfyMR0Rn-hIlSCCEadSRk5-Lkfn_C8PwTUShhEw/viewform

 

Upitnik za STRUČNE SURADNIKE: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehV_lTKglvAJ14fNCF6q4HbZ_xbcrTIM-yWWJtzLVmRuoqtQ/viewform


Projekt CM Plus

U sklopu projekta Projekt CM Plus završen je prvi i drugi korak  metodologije identifikacije potencijalno darovitih učenika u STEM područjima. 

metodologije identifikacije

      1. korak - Korištenje on-line igrice Run Marco

Svi razredi od 3. razreda.

Igranje igrice unutar 25 minuta, nakon uvodnog zajedničkog prolaska kroz tri nivoa.

Evidentiranje razine igrice i broja zvjezdica koje je učenik dostigao

       2. korak - Procjena od strane učitelja u odabranim STEM predmetima: matematika, fizika, informatika i tehnička kultura

Obuhvat svih razreda, ali ne svih učenika, samo onih za koje učitelj smatra da su potencijalno daroviti u STEM području – prema osobnoj procjeni i dosadašnjem iskustvu.

       3., 4. i 5. korak

Za učenike koji  temeljem prva dva koraka budu odabrani u uži krug potencijalno darovitih  slijedi provedba individualne detaljnije procjene

 

 

 


CROATIAN MAKERS PLUS

Grad Ivanić-Grad u suradnji s partnerskim organizacijama OŠ Stjepana Basaričeka, OŠ Josipa Badalića Graberje Ivanićko, OŠ Đure Deželića Ivanić-Grad, Razvojnom agencijom IGRA d.o.o., Institutom za razvoj i inovativnost mladih te Institutom za razvoj tržišta rada provodi projekt Croatian Makers Plus – za darovitu djecu. Projekt je započeo u lipnju 2017. godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Kroz projekt se želi u partnerskim školama identificirati darovite učenike u STEM područjima (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika) i razviti novi program rada s darovitom djecom kako bi se razvili njihovi potencijali u STEM područjima, primjenom robotike i automatike. 

 


Konferencija za medije

Konferencija u svrhu predstavljanja projekta Croatian Makers Plus – za darovitu djecu  će se održati u utorak 12. prosinca u 11 sati, u maloj sali Pučkog otvorenog učilišta, Moslavačka 11, Ivanić-Grad. Croatian Makers Plus – za darovitu djecu projekt je kojeg kao nositelj provodi Grad Ivanić-Grad u suradnji sa sljedećim partnerskim organizacijama: Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad, Osnovna škola Stjepana Basaričeka Ivanić-Grad, Osnovna škola Josipa Badalića Graberje Ivanićko, Institut za razvoj tržišta rada, Institut za razvoj i inovativnost mladih te Razvojna agencija IGRA Ivanić- Grad.

Tijekom konferencije biti će napravljena demonstracija nabavljene informatičke i robotičke opreme koja će biti korištena za provedbu programa za darovite učenike u STEM područjima u tri partnerske škole. Oprema uključuje mBot robote, Ulitmate mBot robote, Smart Home kitove i 3D printere. Na konferenciji će govoriti:  g. Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada  g. Paolo Zenzerović, Institut za razvoj i inovativnost mladih gđa Martina Novak, ravnateljica Osnovne škole Josipa Badalića Ukupna vrijednost projekta je 885.590,62 HRK. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Grad Ivanić Grad 


Croatian Macers Liga

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. 

Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje. Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: 1.-5. i 6.- 8. razred osnovne škole. Natjecanja će se odvijati kroz 4 kola, dva kola on-line a dva fizička kola. 


Studijsko putovanje

U sklopu projekta Croatian Makers Plus - za darovitu djecu od 30.11. do 03.12.2017 provedeno je studijsko putovanje u Italiju za učitelje tri škole uključene u ovaj projekt.  U četvrtak 30.11. posjetili smo YATTA makerspace u Milanu gdje nam je prezentiran njihov rad (edukacije, usluge i coworking) te je održana radionica "Uvod u 3D printanje". U petak i subotu 1. i 2.12. u Rimu smo posjetili Maker Faire Rome, najveći europski sajam inovacija gdje smo se kroz obilazak izlagača upoznali s posljednjim dostignućima u znanosti i tehnologiji s posebnim naglaskom na robotici, automatici i "uradi sam" tehnologijama kao područjima koja su nam bitna u okviru projekta //CM+.


Radionica za učenike i učitelje

Uključivanjem naše škole  u projekt Croatian Makers plus – za darovitu djecu, uključili smo se i u Croatian Makers ligu. Edukator Vlado Lendvaj,  29.12.2017. od 11.15 do 12.45. za grupu od 12 učenika održao je uvodnu radionicu  kako bi učenike upoznao s opremom (mBot edukacijski roboti) i mogućnostima korištenja. Tom prilikom školi je uručen jedan mBot, a u utorak  12.12.2017. u našoj školi održat će se radionica za učitelje uključene u projekt.

 

 

 

 

 

 


CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju