preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

 > Robotika
Zadaci

Dragi moji robotičari,

na ovoj stranici ćemo pratiti naš rad, objavljivati fotografije i zanimljivosti. Učenici koji pokažu najviše znanja biće uključeni u jedno od slijedećih kola Macers lige koje se provodi u četiri kola. Tri kola se održavaju u školi a jedno kolo u nekoj od škola domaćina naše regije.

Svim prijavljenim učenicima želim uspješan rad i nadam se da će ih ova nastava veseliti.

Raspored sati održavanja inzvannastavne aktivnosti 

Raspored

INA – ROBOTIKA ( 3. i 4. razred )

Učenici su podijeljeni u dvije grupe. Nastava se održava samo u jutarnjem turnusu. Učenici dolaze na robotiku nakon odrađene nastave. Jedna grupa dolazi nakon četvrtog, a druga nakon petog sata.

JUTARNJI TURNUS    

četvrtak – 11:15 do 12:00

četvrtak – 12:05 do 12:50


MBot i glazba

20.12. 2018. 

Grupa robotičara na ovom satu radili su u parovima i za Mbota skladali su pjesmu Jingle Balls. Nakon izrade programa, pustili smo skladbu s Mbota i zajedno zapjevali.


Kretanje robota

22.11. 2018.

Učenici su upoznali senzor za praćenje linije, od čega se sastoji i kako funkcionira. Programirali su senzor za praćenje linije i pratili kretanje robota s obzirom na svijetlu i tamnu podlogu.


Kretanje robota

8.11.2018

 Učenici su programirali robota da se kreće u različtim smjerovima.

   

 


Prvi koraci s MBot robotom

11.10. i 15.10. 2018.

Na drugom satu robotike učenici su naučili:

1. Spojiti robote s računalom,

2. Napisati prvi program za izmjenu boja ledica

3. Prebaciti program na robota

4. Provjeriti rad programa

 


SASTAVLJANJE ROBOTA

27.rujna 2018. Za učenike 3. i 4. razreda počela je izvannastavna aktivnost – ROBOTIKA. Učenici su dobili osnovne informacije o mBot robotu, nakon čega su sastavljali robota prema uputama i kroz sastavljanje upoznaju dijelove robota. Nakon sastavljanja mehaničkih dijelova spojili su elektroničke komponente. Zbog kratkoće vremena i velikog odaziva nisu stigli isprobati  mBot robota korištenjem programa koji je u robotu pri isporuci i korištenjem daljinskog upravljača.

 


CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju