preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

TRAVANJ
U Botaničkom vrtu

 

Zagrebačko kazalište lutaka
U Zagrebačkom kazalištu lutaka smo pogledali lutkarsku predstavu Pismo iz Zelengrada. 

 


Ožujak
Projekt Jumicar

 

Na autobusnom i željezničkom kolodvoru

Izvješće

U utorak 6.3. u 13 sati učenici 2. razreda su pješice otišli do autobusnog kolodvora. Putem su ponavljali prometne znakove. Na autobusnom kolodvoru su vidjeli perone, autobuse i vozni red. Na voznom redu piše kada dolazi i odlazi autobus. Zatim su otišli do željezničkog kolodvora gdje su vidjeli vlakove, vozni red, čekaonicu, blagajnu, prometni ured, perone i kolosijeke. Nakon toga su otišli natrag u školu.

Tena

 

Snježne radosti u ožujku

 


Veljača
Opisivali smo svoju simpatiju

Moja simpatija

Moja simpatija je niska, vitka i mršava. Kosa joj je ravna i smeđa. Lice joj je okruglo i ima smeđe oči. Uvijek je vesela. Dobra je i odijeva se pristojno. Kod nje mi se sviđa jer je zabavna.

 

Moja simpatija se zove M. Srednje je visoka i vitka. Kosa joj je smeđa i duga. Lice joj je usko. Odijeva se lijepo i često nosi hlače i dugu majicu. Ona je dobra, lijepa i pametna. Ne sviđa mi se što se ponekad pravi važna, a sviđa mi se što je lijepa.

 

Moja simpatija je jedan dječak. On je vitak. Kosa mu je malo kovrčava i crne boje. Lice mu je okruglo, a oči smeđe. Lijepo se odijeva. Dobar je i to mi se sviđa.

 

Moja simpatija je visoki, vitki i snažni dječak. Kosa mu je kratka i smeđa. Lice mu je usko, oči smeđe, a usnice male. Odijeva se sportski. Kod njega mi se sviđa što je dobar prema meni, a ne sviđa mi se što se ponekad čudno ponaša.

 

Moja simpatija je dječak koji je visok i mršav. Ima kratku smeđu ravnu kosu i plave oči. Osmijeh mu je prekrasan. Odijeva se prikladno i lijepo. Voli se smijati i zabavan je. To mi se kod njega najviše sviđa.

 

Simpatija mi je djevojčica koja ima 10 godina. Ona je snažna i mršava. Ima smeđu, kratku i kovrčavu kosu. Lice joj je okruglo, a oči plave. Često odijeva kratku majicu. Sviđa mi se zato što je dobra. Kod nje mi se ne sviđa što je ponekad ljuta.

 

Moja simpatija je srednje visoki dječak. Kosa mu je kratka. Ima okruglo lice i zelene oči. Često nosi hlače. Sviđa mi se što je dobar.

 

On je visok i krupan. Kosa mu je kratka, ravna i smeđe boje. Ima okruglo lice i smeđe oči. Odijeva se sportski. Dobar je u školi, voli voće i dobar je prijatelj. Sviđa mi se jer je dobar i pametan.

 

Moja simpatija je visoka i snažna. Ima kratku crnu kosu. Lice mu je okruglo, oči plave, a usnice su mu male. Odijeva se u traperice i majice. Voli nogomet. Sviđa mi se jer me voli i čuva.

 

Moj prijatelj D. je visok i vitak. Kosa mu je crna i kratka, a lice okruglo. Odijeva se sportski. Jako je smiješan. To mi se kod njega sviđa,  a ne sviđa mi se kad trči po razredu.

 

On ima 8 godina, nizak je i vitak. Kosa mu je crna, kratka i ravna. Ima smeđe oči i lijep osmijeh.  Često odijeva hlače. Spretan je i veseo. Kod njega mi se sviđa što je jako smiješan, a nekad je  malo zločest.

 

Moja simpatija je dječak koji je visok i vitak. Ima kratku plavu kosu i lijep osmijeh. Odijeva uvijek nešto plavo. Sviđa mi se jer je lijep.

 

Moja simpatija je dječak visok i mršav. Kosa mu je kratka i plava. Lice mu je usko i ima lijepe oči. Često se smije. Odijeva se u trenirku i majice. Pametan je, dobar i veseo. Sviđa mi se jer je lijep i ima lijepe oči.

 

Moja simpatija se zove Leon. Snažan je i velik. Njegovo lice je okruglo, a on je svaki dan nasmiješen. Lijepo se odijeva, svaki dan nosi košulje. On je dobar i sladak. Meni se kod njega sviđa što je sladak, dobar i dobro uči.

 


Prosinac
Susret s književnikom
Književnik Krunoslav Božić i ilustratorica Lidija Lovreković predstavili su nam svoju slikovnicu.

Večer matematike

I ove godine je bio velik broj učenika s roditeljima na Večeri matematike!

Maša i Božić u Kazalištu Trešnja
Učenici 2. razreda 20.prosinca su u Kazalištu Trešnja gledali kazališnu predstavu Maša i Božić. 

 


Studeni
20.11. Dan dječjih prava
Sudjelovali smo u projektu "Građanin" i mjesec studeni posvetili proučavanju svoga imena, prezimena, datuma i dana rođenja. Crtali smo i izrezivali svoje siluete, na njih pisali o sebi i sve to izložili na panou.

 

Dan sjećanja na Vukovar
Dan sjećanja na Vukovar smo obilježili paljenjem lampona u Vukovarskoj ulici.
Kazališna predstava Crvenkapica

 


Listopad
Radionica od lana do tkanine
Čitali smo bajku Carevo novo ruho, a zatim na tkalačkom stanu gledali kako su varalice tkale svoju tkaninu, samo što je teta tkala pravu tkaninu! Zatim smo gledali kako teta od jedne niti konca radi čipku, kao kad mi crtamo!
   
Dječji tjedan

 

U Dječjem tjednu nas je posjetio književnik Božidar Prosenjak. U našu učionicu su došli učenici 2.a razreda da bi nam učiteljica pročitala priču Miš koju je napisao književnik Božidar Prosenjak.
Književnik je pričao o svom djetinjstvu i recitirao nam svoje pjesme. Bilo je zanimljivo!
Dani kruha

U pekari

Bili smo u pekari  Radoš. Pekar nam je pokazao veliki mikser, peći za pečenje, stroj za kiflice. U mikseru je zamijesio tijesto. Mi smo ga oblikovali u kiflice, pužiće i pletenice. Dok se tijesto dizalo, ponudili su nas sokovima i kolačima. Vratili smo se u školu i tu nas je čekao vrući kroasan. Bilo nam je lijepo.

Tia

U pekari

Išli smo u pekaru Klas. Pekar nam je pokazao pekaru i sastojke za peciva. Sve je stavio u mješalicu. Kad je umijesio tijesto, počeli smo raditi oblike pletenica, pereca i pužića. Stavili smo peciva na policu da se mogu dizati. Nakon toga smo dobili sokove, vodu i kolače i počeli se spremati. Otišli smo u školu pješice. Pekar nam je u školu dovezao naša peciva. Bila su ukusna.

Tina

U školi je 17.10. naš župnik posvetio kruh i kolače koje su naše majke pripremile i ispekle. Sve smo u slast pojeli!

18.10 Dan kravata
Obilježili smo Dan kravata!
Dan jabuka

Jabuka

Jabuka je voće i raste na drvetu. Postoje različite vrste jabuka. Ova jabuka je crvena, glatka, okrugla i mirisna. Ja volim crvene , sočne jabuke .

Mia

 

Jabuka

                Na jednom stablu rasla je jedna prekrasna, crvena i sočna jabuka. Sve jabuke, osim nje, bile su zaprljane, oguljene i žalosne. Samo je ta  jabuka bila sretna zato što ju je moja učiteljica ubrala i stalno gladila. Na moju sreću, ta jabuka je završila u sočnom i slasnom kolaču.

Tia

31.10. Svjetski dan štednje

Bili smo u Zagrebačkoj banci. Vidjeli smo spremnike za novac i bankomat. Naučili smo da odrasli mogu dići kredit i da možemo štedjeti novac. Dobili smo kasicu i bojanku.

Mia

Danas smo bili u Zagrebačkoj banci. Tamo je bilo super. Vidio sam bankomat iznutra i sef. Popeli smo se na drugi kat  i dobili kasicu i bojanku. Kada smo se vraćali u školu moj prijatelj Leo se ozlijedio, ali mu je na kraju bilo bolje.

Ante

Novac možemo štedjeti...

Da ne kupujemo stvari koje nećemo upotrebljavati. (Filip)

Na rođendan,  i da ne kupujemo stvari koje nam ne trebaju. (Gabrijela)

Da ne kupujemo bez veze hranu, ako je nećemo jesti. (Tina)

Da skupljam novac i ne kupujem ono što mi ne treba. (Mia)

Tako da prodamo odjeću koja nam ne treba. (Gabrijel)

 

 


Na početku 2. razreda
 
HOD
Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan sportskim igrama i takmičenjem s 2.a i 2.b razredom. Svi smo bili jako brzi i spretni i dobro smo se zabavili!

 

Izbor predsjednika/predsjednice

Izabrali smo predsjednika razreda

  1. Razgovarali smo o osobinama koje treba imati predsjednik. Mora biti pošten, pristojan, odgovoran, dobar prijatelj, pametan, pravedan i rado pomaže drugima.
  2. Predložili smo kandidate: Andriju, Tiu, Anđelinu, Gabrijela, Gabrijelu i Petru.
  3. Odabrali smo birački odbor u kojem smo bili Leo, Filip i ja.
  4. Glasali smo tajno. Na papiriće smo pisali ime kandidata za kojeg glasamo.
  5. Najviše glasova je dobio Andrija i tako postao predsjednik, a zamjenica Anđelina.

Mislim da će Andrija biti dobar predsjednik našeg razreda.

Mia

U našoj knjižnici
Naša knjižničarka Kristina u knjižnici nam je predstavila knjige koje ćemo čitati za lektiru u 2. razredu.
Shema školskog mlijeka
Ove školske godine započeli smo sa shemom školskog mlijeka. Jednom tjedno svi dobijemo šalicu toplog mlijeka.

 


Travanj
Krašograd
   

Krašograd

Prvi dan nakon proljetnih praznika su svi 1. razredi bili u Krašogradu na izletu.

U Krašograd smo došli autobusom i odmah doručkovali kekse i kakao. Lijepo smo se vozili u vlakiću, gledali srne, ponije, vijetnamsku svinju, magarce i koze. Skakali smo u trampolinu i vozili se u čamcu po jezeru, muzli smo mehaničku kravu i natjecali se u povlačenju konopca. Fino smo ručali, a zatim išli na igralište i igrali nogomet i takmičili se u skakanju u vrećama. Na kraju smo igrali igru potraga za blagom.

Bilo nam je jako lijepo.

Noć knjige

Noć knjige

26.4.2017. u našoj školi  je održana 1. Noć knjige.

Tada je bilo puno različitih aktivnosti: predstavljanje slikovnice, izrada straničnika za knjige, slikarska i kuharska radionica- Kuhajmo s Pipi Dugom Čarapom.  Upoznale smo književnicu koja je napisala slikovnicu Lavica Hrabrica i glumile smo lavicu i sovu. U kuharskoj radionici smo pekle paprenjake i palačinke. Sve je bilo jako ukusno.

Voljela bih da nastave organizirati Noć knjige i da ponovno sudjelujem.

Tia 
Akcija sakupljanja starog papira
Sakupljali smo stari papir i nismo se baš proslavili! To nam je 1. put. Do godine ćemo sakupiti više staroga papira.

 


Događanja u ožujku
Otjerali smo zimu
Fašnika smo osudili za sve što nam se ne sviđa i maskama i veselim plesom otjerali zimu i zaželjeli lijepo vrijeme.
Pametna učionica
U školu je stigla "pametna učionica" koju smo mi odmah isprobali kvizom iz prirode i društva. 
Iznenadili smo učiteljicu
Iznenadili smo učiteljicu za Dan žena!

 

Bili smo na Moslavačkoj gori
S Cipelićima  i sportskom skupinom smo bili na Pletercu!
19.3. Dan očeva

Moj tata

Ime mu je Robert. Sa mnom voli igrati nogomet. Ja se s njim volim kartati. Volio bih igrati košarku bolje od njega. Volim ga zato jer se volim s njim maziti.

 Tin

 

Moj tata     

Moj tata se zove Igor. On je ćelav. S tatom se igram šah. Volim voziti bicikl s njim. Volim ga zato što zajedno vozimo bicikl.

Tia

Moj tata

Ime mu je  Josip. Ima plave oči. Igramo se Memori. S tatom se volim ljuljati. Volim ga zato što je drag.

Mia

Moj tata Siniša ima prste kao ja. Sa mnom se lopta. Volim se igrati s njim i volim ga zato jer je najbolji tata na svijetu.

Tena

Moj tata Tomislav se voli igrati spavanja i ima naočale.

Karlo

 

Ime mu je Tihomir voli se igrati igrice. Voli igrati društvene igre. Moj tata je mršav. Volim tatu jer se loptamo.

Sandro

 

Moj tata se zove Igor.  Ima zelene oči i crnu kosu. Volim tatu zato što me vozi na kik boksing  i zato što me jako voli. Volim kad pomažem  tati.

Tina

 

Moj tata zove se Ivan. Igra se sa mnom šah.

Andrija

 

Moj tata ima ime  Darko. Jako je velik i  jako puno jede.  Ja se volim igrati s tatom čovječe ne ljuti se. Volim tatu zato što mi je tata i zato što mi je kupio plejstejšn.

Ante

 

Moj tata je Miroslav.  Ja se volim igrati  društvene igre s tatom.  Ja volim tatu.

Paola

 

Ime mu je Ilija. Jako je snažan. Tata voli igrati nogomet.

Dorian

Moj tata se zove Željko. Volim s tatom raditi palačinke. Tata  me izvuče iz kazne.

Leo

Ime mu je Ivan. Ima smeđe  oči .On je visok. Tata i ja šećemo psa. Volim s tatom raditi kuću. Volim tatu  zato jer je dobar jako.

Janja

Moj tata je Mario. Ima smeđe kosu. Sa mnom  se vozi. Volim se mackat  s tatom.

Petra

 

Zove se Stipo. On je visok i mršav. Ima plavo zelene oči. Volim se šetati s tatom dok sam ja na skejtbordu. Volim ga zato što mi kupuje stvari.

Anđelina

Moj tata zove se Tihomir. Ima zelene oči. Popravlja aute. Volim ga  zato jer je dobar.

Filip

 

Moj tata ima ime Željko. Nije mršav nije debeo. Igra se sa mnom  šaha. Tati  volim pomagati .Volim tatu.

Gabrijel

 

Moj tata se zove Ivica. Ima crnu kosu .Ja  i tata se volimo šetati do Zelenjaka. Volim kad se dodavamo loptom. Volim ga zato što je drag prema meni.

Lana

 

Moj tata Ante ima plave oči i smeđu kosu. Tata se sa mnom igra nogomet. Ja se s tatom volim voziti. Volim tatu zato što je dobar.

Gabrijela

 

Moj tata se zove Boro. Volim s tatom igrati šah.

Magdalena

 

Međunarodni dan osoba s Down sindromom
Na 1. dan proljeća u školu smo došli u različitim čarapama! 
Dan škole
Natjecali smo su u različitim igrama s 1.a i 1.b razredom.
Djevojčice iz razreda su nastupale na priredbi plešući s loptama i pjevajući u zboru.

 


Valentinovo
Valentinovo

Ovako su naša djeca pisala pisma za Valentinovo. U naslovu su pisali ime osobe (najčešće dječak ili djevojčica iz razreda), ali ja neću reći o kome se radi.

Sviđaš mi se zato što si lijep i dobar.

M

 

Volim te jer si najljepša u razredu.

S

 

Ti si dobra i draga. Sviđaš mi se jer si lijepa i pametna.

K

 

Sviđaš mi se zato što ne trčiš po razredu i volim što se ne tučeš i zato što si lijep.

K

 

Volim te zato što jako lijepo pišeš i crtaš. Jako si darovit. Sretno Valentinovo!

L

 

Sviđaš mi se zato jer si draga, dobra i pametna. Sretno Valentinovo!

A

Volim te zato što si lijepa i zabavna.

A

Sretno Valentinovo! Kod tebe mi se sviđa što si lijep i zabavan.

T

 

Dragi … kod tebe mi se sviđa što si pametan i druželjubiv.

P

 

Jako si dobar. Stalno me čuvaš. Jako si deražubljiv. Uvijek si uz mene. Sretno Valentinovo!

T

Sviđaš mi se jer si dobar i lijep. Sretno Valentinovo!

T

 

Draga … volim te najviše jer si smiješna. Meni se sviđaš zato što si mi lijepa. Sretno Valentinovo!

L

 

Ti si lijep i sviđaš mi se. Jako si dobar i hvala ti što se družimo. Sretno Valentinovo!

L

 

Volim te zato što si lijepa. Volim te zato što si draga i nježna. Sretno Valentinovo!

D

 

Ja te volim zato jer si ti lijepa i imaš lijepu odjeću. Volim te jako. Sretno na Valentinovo!

M

 

Ti si jako dobra i lijepa. Sretno Valentinovo!

G

 

… mi je dobra prijateljica, pametna i smiješna.

… je dobra, lijepo piše, dobro uči. Ima lijepu kosu, velika je i lijepa jako.

… je jako dobar prijatelj. Ponaša se kulturno.

… volim te ja volim. Ti si mi 1. najbolji prijatelj i još ti želim sretno Valentinovo.

… je jako dobar prijatelj.

 

 

 


1.c zimi
1.c zimi

Obožavamo snijeg i igre na snijegu!

Satove tjelesne i zdravstvene kulture radije imamo vani nego u dvorani.

Pahuljice su prozirne, hladne i sjajne. Sviđaju mi se jer su ledene. (Andrija)

 

Pahuljice su hladne, prozirne i šljokičaste. Sve su različite. Volim ih zato što su prelijepe. (Tina)

 

Pomažemo ptičicama

Učili smo o životinjama zimi i odlučili napraviti hranilice za ptice. 

U posudu smo stavili mast i sjemenke i dobro promiješali. Sve smo to stavili u mrežicu i objesili na drvo. 

Dok smo vidjeli da to ptičice jedu, osjećali smo se sretno. (Kaja, Tia i Dorian)

 


Predavanja
Predavanje medicinskog tehničara

20.1.2017.

Naučili smo kako pravilno prati zube!

 


Večer matematike
1. 12. Večer matematike
 
   

 


Istražujmo dječja prava
Istraživali smo dječja prava- pravo na ime

Što smo saznali o našim imenima?

PETRA - moje ime znači stijena

MAGDALENA – ime mi je izabrao tata

LANA – ime su mi izabrali mama i tata, a znači nježna

FILIP – značenje mog imena je ljubitelj konja

ANDRIJA – moje ime znači da sam hrabar

DORIAN – moje ime znači snaga

LAURA – mama mi je izabrala ime

ANĐELINA – tata mi je dao ime po prabaki, a znači da ja prenosim poruke

GABRIJEL – djed mi je izabrao ime po anđelu

GABRIJELA – i ja sam dobila ime po anđelu Gabrijelu

ANTE – ime sam dobio po djedu

TINA – mama mi je dala ime po jednoj pjevačici

TENA – mama mi je izabrala ime po pjesmi

KAJA – mama je predložila da se tako zovem

JANJA – tata mi je dao ime po baki

SANDRO – mama mi je dala ime po frizerki Sandri

 


Vukovar
18.11. Vukovar

GABRIJEL- U Vukovaru je bio veliki rat i puno ljudi je umrlo u tom ratu!

PETRA – Neka djeca su izgubila svoje roditelje u Vukovaru, a neki su morali u bolnicu.

ANĐELINA- Neki ljudi su izgubili svoju djecu.

LAURA- Izgubili su dom, susjede i prijatelje.

JANJA- I slike i svu robu.

GABRIJEL- Onaj toranj visoki su puno puta pogodili.

DORIAN- Svaki dan na taj toranj vojnici su stavljali hrvatsku zastavu. Sada ga žele obnoviti jer je toranj hrabar.

 


Likovni kutak
Ilustracija slikovnice

U slikovnici se govori o mišu koji je tražio novi dom - LANA

Dom je mjesto gdje živiš i gdje si s roditeljima- TIA

 

 

Pahuljice

Prvo smo se igrali na snijegu i na suncu proučavali pahuljice, a zatim smo ih crtali kredom.

Pahuljica je šljokičasta, prozirna i staklena. Volim pahuljice jer izgledaju kao kristali. (Magdalena)

Hrabrica

 


VIJESTI

DOGAĐANJA

U fotogaleriji u desnom izborniku pogledajte rad malih kuhara!

 

 

Listopad

10. listopada smo bili na imanju Kezele, gdje smo obišli mlin, mijesili i oblikovali kruh, obišli domaće životinje,  dio poučne staze u šumi i polje na kojemu je bio kukuruz. Puno smo naučili, poigrali se na igralištu i na kraju blagovali svoj kruh. Dan nam je bio prekrasan. Sretni i umorni smo se vratili doma.

14. listopada je Patricia obučena u narodnu nošnju, u ime našeg razreda odnijela kruh na posvetu u crkvu.

19. listopada smo dan posvetili jabukama i naučili pjesmicu Jabučica i zasladili se jabukama koje smo donijeli u školu.

Povodom Bućijade, učiteljica je s Malim kuharima pripremala krem juhu od buća  i slane prutiće s bućinim sjemenkama.

20. i 21. listopada smo se lijepo zabavili na Bućijadi u našem gradu.


FOTOGRAFIJE

 


 

 


11

U studenome smo se izvrsno zabavili na sportskom događanju Lino višebojac.

Prosinac je bio posebno zanimljiv mjesec. Prvo nas je posjetio sveti Nikola, a budući da 1.c razred ima dobru djecu, dobili smo i slatkiše. Na priredbi za svetog Nikolu su sudjelovali Ivona Mihetić, Leda Rogić i Andrej Šimunović. Naučili smo sva tiskana slova, bili 1. puta s razredom u Zagrebu u Gradskom kazalištu "Trešnja". Predstava "I opet...Miffy" je bila odlična, a poslije smo posjetili pravu tvornicu, Tvornicu olovaka Zagreb. Već slijedeći tjedan smo išli u Grabovnicu. Dobro smo se zabavili u minibusu, a zatim uživali u božićnom ugođaju na imanju "Salaj".

CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju