preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

NATJECANJE DABAR

Hrvatska, kao punopravna članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar) i ove godine organizira natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.
Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga "Suradnici u učenju", Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja uključujući i one iz Hrvatske.


Natjecanje se organizira u 5 kategorija:
1. MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda OŠ,
2. MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda OŠ,
3. KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda OŠ,
4. MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda i
5. GigaDabar za učenike svih razreda srednje škole.


Da je Dabar više od natjecanja, pokazao je i broj prijavljenih škola i zainteresiranih učenika 2019. godine. na natjecanju je sudjelovalo 24769 učenika, odnosno po kategorijama:
MikroDabar 2042, MiliDabar 3563, KiloDabar 9466, MegaDabar 6582 i GigaDabar 3116 učenika.

Na službenoj stranici natjecanja Dabar http://ucitelji.hr/dabar   možete pročitati Pravilnik natjecanja, pogledati zadatke iz prijašnjih godina te pronaći poveznicu na virtualnu učionicu PseudoDabar - osmišljenu za pripremanje učitelja i učenika za natjecanje Dabar.

Natjecanje će se održati od 9. do 13. studenoga na CARNET-ovom sustavu uz obavezno korištenje AAI@EduHr tj. korisničkih računa @skole.hr

Ovisno o promjenama epidemiološke situacije te načinima organizacije rada u školama moguće su promjene u načinu sudjelovanja. Dodatne, detaljne upute bit će objavljene početkom studenoga. Prijave se otvaraju 1. listopada i trajat će do 28. listopada 2020

Unaprijed zahvaljujemo na podršci i aktivnom sudjelovanju.
Vidimo se, zar ne?

Učenici koji žele pristupiti natjecanju tebaju imati potpisanu suglasnost roditelja.Ovdje možete preuzeti suglasnost i popunjenu donijeti učiteljici na sat.

 

Pozdrav!

 

 


OBAVIJEST O PROVEDBI NASTAVE INFORMATIKE

Dragi učenici,

Zbog okolnosti u kojem smo se svi našli, promijenjen je sustav održavanja nastave. Obzirom da smo mi i prije komunicirali na ovaj način, i ovo će biti mjesto gdje ću objaviti materijale koje sam stavila i u Teams - u.

Pratite ovu stranicu ako ne možete otvoriti Teams u Office 365 za škole. 

učiteljica: Irena Novak Tvrtković

 


REMAKE
Na online satu informatiek učenici 6. i 7. razreda imali su zadatak Remake - Zadatak je bio spojiti originalnu sliku odabranog umjetničkog djela, svoju fotku i QR kôd koji je link na web stranicu s originalnom slikom, u jednu sliku. Neke radove za koje sam dobila suglasnost od roditelja i učenika, odlučila sam objaviti na stranici škole. Zanimljive supogedajte i  pročitajte i saznajte nešto o originalnim umjetničkim djelima skeniranjem qr koda.

 


ISPIT 6B PPT

Preuzmite datoteku IspitPPT na svoje računalo. Kad otvorite datoteku spremite je u mapu Moji dokumenti kako se traži u zadatku. 

Za rješavanje ispita imate na raspolaganju dva školska sata. Kad  završite ispit spremite ga i zatvorite datoteku. Otvorite Office 365 za škole i prebacite datoteku u One Drive, a zatim je podijelite samnom.

Sretno!

 

 


Obavijest

Zbog županijskog natjecanja iz informatike, koje se održava 14.2.2020. napravljene su promjene satnice za učenike 5.c i za grupu 7.a7.b i 7.b7.c

Učenici 5.c razreda u PETAK, 14.2.2020. će umjesto informatike ( 5. i 6. sat ) imati likovnu kulturu, a u UTORAK, 11.2.2020. (1. i 2. sat ) informatiku.

 Molim učenike koji trebaju odgovarati da se spreme za taj sat.

 grupa 7.a i 7.b i grupa 7.b 7.c

Grupa.7.b7c neće imati nastavu u petak, 14.2.2020. Nastava će biti u  ČETVRTAK, 13.2.2020., prema rasporedu:

7.a7b – informatika je  od 13:00 do 14:00

7.b7.c – informatika je od 14:05 do 15:05


važne obavijesti

Obavijest za učenike, 8.a, grupe: 7.b 7.c; 7.a 7.c i 8.b i 8.c

U petak, 24.siječnja 2020. održat će se školsko natjecanje iz informatike. Taj dan učenici grupe 7.A/7.B i 8.B/8.C neće imati informatiku. Nastava će biti po izmijenjenom rasporedu:

SRIJEDA, 22.1.2020.         

7.B/7C – od 9:00 do 10:00

8.A – od 10:05 do 11:05

7A/7B – od 11:10 do 12:10

 

ČETVRTAK, 23.1.2020.

8.B/8.C  – od 12:00 do 13:00

 

NATJECENJE IZ INFORMATIKE

Školska razina: 24. siječnja (petak) 2020.

09:00 do 11:00 Logo

Domagoj Beus,8.c, Daniel Ozvačić, 8.a, Marin Kurešić, 7.c, Alen Božičević, 6.b, Franko Valentić, 5.c, Magda Vrtarić, 5.c

15:00 – 16:00 Digitalne kompetencije

Eon Mihaljević, 6.a

16:30 do 17:30 Osnove informatike OŠ

Mislav Milić, 7.c


Državno natjecanje 2019.

PRIMOŠTEN 2019.

Državno natjecanje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola započelo je svečanim otvorenjem 19. ožujka 2019. godine u hotelu Zora u Primoštenu. Od 6971 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja na državu razinu pozvana su 172 učenika.

Natjecanje se odvija u kategorijama Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera. U odnosu na prethodne godine uvedena je nova kategorija digitalne kompetencije za učenike petih i šestih razreda kojima je od školske godine informatika obavezan predmet.

Svečanu priredbu na otvaranju natjecanja pripremili su učenici i djelatnici OŠ Primošten i OŠ za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca iz Šibenika.

Eon i Domagoj prije početka natjecanja.

 

Šetnja Primoštenom 

      

 
 

   

 

 

 

Domagoj Beus, 7.c natjecao se u kategoriji LOGO 7. Između 130 učenika koji su sudjelovi na školskoj razini u ovoj kategoriji Domagoj se plasirao na Državno natjecanje i osvojio 8. mjesto.

Eon Mihaljević, 5.a natjecao se u kategoriji Digitalne kompetencije. Između 617 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini Eonse plasirao na državno natjecanje i osvojio 6. mjesto.

Natjecanje je završilo u petak 22. ožujka 2019. svečanom dodjelom priznanja i nagrada najboljim učenicima.

 Zatvaranje i podjela priznanja

Video zapis  


multimedij

Siječanj

18. siječanj 2019.

6. razred

zvučna datoteka za obradu1

zvučna datoteka za obradu 2

brojanje1

brojanje2

6. razred

anketa u office 365

 


7. razred 

Grafikoni_A

Grafikoni_B

5. razred

Preuzmite zadatke na svoje računalo.

Napomena: Crtež isječak štafete otvarate pomoću programa bojanje ili ako imate otvoren program Bojanje učitate crtež iz datoteke u koju ste ga spremili nakon preuzimanja.

Zadaci grupa A

Zadaci grupa B

Zadaci grupa C

isječci štafete

Poter - pokušajte složiti lik. 


ispiti 6. i 5. razredi

Dabar 2018

I ove godine učenici naše škole će sudjelovati u Međunarodnom natjecanju  iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar

 Dabar je osmišljen kao online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Neovisno o kategoriji, učenici rješavaju 12 izazovnih zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta. (MikroDabar - 1. i 2. r., MiliDabar - 3. i 4. r., KiloDabar - 5. i 6 r., MegaDabar - 7. i 8. r.).  

Ove godine se 25 učenika naše škole uključilo se u ovo natjecanje. Natjecanje u našoj školi održalo  se u srijedu 14.11.2018. od 12.00 do 13:00. Kad budu obrađeni svi podaci biće objavljen popis 10% učenika koji su pokazali najbolji rezltat. Rezultati će biti vidljivi nakon logiranja u sustav loomen.

Grafikon s rezultatima:


Europski tjedan kodiranja

19.10.2018.

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa koju vode volonteri, koji u ulozi ambasadora Tjedna programiranja u svojim zemljama promiču programiranje. Svi organizatori događanja posvećenih programiranju – škole, nastavnici, programerski klubovi, knjižnice, poduzeća, tijela javne vlasti – pozivani su  da svoja iskustva podijele s dugima  na internetskoj stranici Europski tjedan programiranja.

Svrha između ostaloga je jačanje interesa za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.

Naša škola se uključila u tu aktivnost.  Učenicima  5. i 6. razreda koji ne sudjeluju u  Macers i Logo ligi cilj je približiti programiranje pomoću  mBot robota,  a učenike 8. i 7. razreda  upoznati s Little Bits: Smart Home Kit kompletom koje smo dobili  u sklopu projekta Croatian Macers plus za darovitu djecu. 

Komplet se sastoji od elektroničkih “kockica” koje se lako spajaju pomoću ugrađenih magnetića. S ovakvim kompletom mogu se napraviti zanimljivi i internetski projekati,  a neke jednostavne sklopove napravili su učenici 8.b/8.c i 7.b/7c. 


Učionica u novom ruhu
 
 
   
   

 


ŽUPANIJSKO NATJECANJE

U petak 9.2.2018. u SŠ Dugo Selo održano je županijsko natjecanje iz informatike. Na županijskoj razini natjecanja imali smo 6 predstavnika, koji su odmjerili snage u programskom jeziku LOGO i C++. Naši učenici ostvarili su zapažene rezultate.

S županijskog natjecanja vratili su se s jednim  prvim, dva druga i tri  treće mjesta.

Domagoj Beus, učenik 6.c razreda postigao je najbolji rezultat, prvi je u županiji, a 11 u državi.

Daniel Ozvačić, 6.a i Lovro Počuč, 5.a  su drugi u svojoj kategoriji, Klara Rodeš, 8.a  i Fran Lešković, 7.c  su  treći.

Fran Lešković, 7.c  je  bio treći i u kategoriji algoritmi s programskim jezikom C++.

Čestitke  svim natjecateljima. 

Na službenim stranicama Infokupa možete vidjeti rezultate svih natjecatelja. Rezultati

Klari i Neri, zahvaljujem na upornosti. Nadam se da će im iskustvo i znanje te trud koje su uložile pohađajuči dodatnu nastavu iz informatike pomoći u daljnjem školovanju. 

Sretno cure!!!


POZVANI NA ŽUPANIJSKO NATJECANJE 2018

Na školskom natjecanju iz Informatike održanom 18.1.2018.  imali smo predstavnike u svim kategorijama.

U kategoriji Algoritmi - LOGO od 5 do 8 razreda:


Fran Lešković, 7.c, Daniel Ozvačić, 6.a, Domagoj Beus, 6.c  ostvarili su izvrstan rezultat. Točno su riješili tri zadatka i imaju 150/150 bodova. 

Lovro Počuč, 5.a, -  90/150 bodova

Klara Rodeš i Nera Bujak učenice 8.a80/150 bodova.


U kategoriji Algoritmi -  C++, Fran Lešković - 120/150 bodova.


Na županijsko natjecanje pozvano je 7 učenika. 

U kategoriji algoritmi - Logo učenici: Fran Lešković, 7.c, Daniel Ozvačić, 6.a, Domagoj Beus, 6.c Klara Rodeš i Nera Bujak, 8.a 

Fran Lešković, 7.c  i u  kategoriji algoritmi C++ također je pozvan na županijsko natjecanje. Čestitke Franu i njegovom vanjskom  mentora Vladi Lendvaju na ostvarenom rezultatu.


U kategoriji Osnove informatike imali smo jednog predstavnika Hrvoja Sića, učenika 8.b razreda. Tri boda su nedostajala da i Hrvoje bude pozvan na županijsko natjecanje.


Županijsko natjecanje je u SŠ Dugo Selo, 9.2.2018.

Sretno Vam bilo dragi moji natjecatelji. Neka pobijede najbolji!

Vaša mentorica: Irena Novak Tvrtković

Tablica pozvanih na županijsko natjecanje


IZVANNASTAVNA 2017./2018.

I ove školske godine za učenike 4. razreda organiziram  izvannastavnu aktivnost pod imenom  „MALI PROGRAMERI“. Namjena je okupiti zainteresirane i darovite učenike te ih upoznati s osnovama programskog jezika LOGO. 

 

Cilj: učenike zainteresirati za programiranje te kod učenika razvijati matematičke i logičke sposobnosti. Otkriti nadarene učenike i pripremati ih za školska, i natjecanja više razine.

Ishod: na kraju školske godine učenici će znati pisati programe u kojima će primijeniti osnove naredbe programskog jezika LOGO.

Vrijeme održavanja: izvannastavna aktivnost će se održavati jedanput tjedno, jedan školski sat, poslije  ili prije nastave ( ovisno o smjeni), od 12.10 do 12.55

Svi učenici koji budu redovito dolazili  dobiti će priznanje, a za najbolje i one koji  budu zainteresirani u 5. razredu mogu nastaviti rad u programskom jeziku LOGO uključivanjem u  dodatnu nastavu.

Nakon naučenih osnovnih naredbi, učenici koji to budu željeli, mogu se u tijeku ove školske godine uključiti i u neko od šest kola LOGO LIGE, koja će održavati u školi.  O tome ćete biti naknadno obaviješteni. 


IZVANUČIONIČKA NASTAVA ZA ČETVRTE RAZREDE

20.5.2017.

U školskoj 2016./2017. Za učenike četvrtih razreda organizirana je  izvannastavna aktivnost iz informatike. Učili su prve korake u programskom jeziku FMS logo. Nastavu je pohađalo 13 učenika. Svi učenici su marljivo radili i učili.  Neki učenici su svoje znanje pokazali u LOGOLIGI gdje su pokazali zavidno znanje u svojoj kategoriji.

U četvrtak 11. svibnja  održali smo natjecanje, učenici su dobili priznanje da su savladali osnovne naredbe programskog jezika logo.

Svim učenicima čestitam na trudu, upornosti i znanju a posebno učenicima:  Marin Kurešić, 4.c, Lovro Počuč, 4.a, Luka Ljubičić, 4.a i Karlo Kirin, 4.b  koji su pokazali najviše.  Za nagradu dobili su diplome i čokolade. 

Nadam se da će neki učenici pronaći interes za programiranje i iduće godine krenuti na dodatnu nastavu.

učiteljica informatike: Irena Novak-Tvrtković

Malo slika da zaokružimo priču. 

Rješavanje zadataka 
Dodjela priznanja
Dodjela diploma

 

 


IZVANUČIONIČKA NASTAVA - LOGO

7.5.2017.

U školskoj 2016./2017. za učenike 2.c razreda organizirana je izvanučionička nastava s ciljem približavanja STEM područja najmlađoj školskoj populaciji. Učenici: Leon Dianić, Una Cvijanović, Magda Vrtarić,  Matej Carević, Franko Valentić, Jakov Nekić i Jakov Bekić tijekom školske godine bili su jako vrijedni. Naučili su raditi u okruženju programa FMS LOGO i naučili  primjenu osnovnih naredbi. Oduševili su me  upornošću i željom da nešto nauče. Krenuli su i nisu odustali što je jedan od preduvjeta za one koji  žele naučiti programirati. Naravno oni su još daleko od toga,  ali su pokazala da potencijala imaju, hoće li ga iskoristiti zavisi od njih.

Hvala roditeljima koji su ovo podržali ovu inicijativu. Ja se nadam nastavku započetog trebamo još puno učiti i naučiti.

U utorak, 2.5. odražano je interno natjecanje, podijeljena su priznanja svim učenicima, a najboljima i diplome. 

Fotke pogledajte i u fotogaleriji.

teško, teško, teško...
Dodjela priznanja i diploma

 


INFOKUP

NATJECANJE

POZVANICA ZA DRŽAVNO NATJECANJE

Dana 21.2.2017. na stranicama Info Kupa objavljeni službeni rezultati županijske razine natjecanja iz informatike. Pozivnicu za državno natjecanje u kategoriji FMS LOGO   koje će biti od 14.3. do 17.3. u Primoštenu, dobili su učenici Fran Lešković, 6.c i Daniel Ozvačić, 5.a. 

ČESTITAM

učiteljica Irena Novak Tvrtković

ŽUPANIJSKO NATJECANJE FMS LOGO

Na županijskom natjecanju iz informatike održanom  10. veljače 2017.u SŠ Dugo selo,  u kategoriji FMS LOGO naši učenici su postigli izvrstan uspjeh. 

Daniel Ozvačić, 5.a - 1.mjesto

Fran Lešković, 6.c - 1. mjesto

Domagoj Beus, 5.c - 2. mjesto

Klara Rodeš, 7.a - 2. mjesto

 


VAŽNA OBAVIJEST

21.12.2016.

19.siječnja u 9.00 održat će se školsko natjecanje iz programiranja. 

12. 01. 2017. od 9.00 do 11.30 održat će se pripreme za učenike:

Gustava Vrtarića, 7.a

Klaru Rodeš, 7.a

Neru Bujak, 7.a i

Frana Lešković, 6.c

13. 01. 2017. od 9.00 do 11.30 održat će se pripreme za učenike:

Daniela Ozvačića, 5.a i

Domagoja Beusa, 5.c

 

Učiteljica:  Irena Novak Tvrtković


RASPORED SATI

RASPORED

 ZA ŠKOLSKU 2016./2017. GODINU

 


DRŽAVNO NATJECANJE

Državno natjecanje iz informatike INFOKUP 2016.

Na ovogodišnjem državnom natjecanju iz informatike od 15.03. – do 18.3.2016.u Primpštenu  naša škola imala je predstavnika  Frana Leškovića, učekika  5.C razreda koji se natjecao u  programskom jeziku LOGO. 

1. dan  - 15.03. 2016. – DOLAZAK I SMJEŠTAJ

Na natjecanje smo putovali autobusom zajedno s  Koprivničko-križevačkom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom.  Našu županiju zastupalo je 6 učenika i 6  mentora. Iz Zagreba smo krenuli u 9,30 sati  a u Primošten smo stigli oko 14.45 sati. Nakon akreditacija i smještaja u 17.00 sati otvoren je INFOKUP. 

2. dan  - 16.03. 2016. - NATJECANJE

Ovo je dan kada je za nas otpoćelo natjecanje. Natjecateljima  je dodijeljen broj "radnog" mjesta  i time se pristupilo natjecanju. Natjecanje je trajalo od 9.00 – 11.00 sati.

 

Druženje mentora i čekanje 11 sati kada završava natjecanje. 

Oko 14 sati posjetila nas je ravnateljica Ines Tudović. I jedno fotografiranje za uspomenu. 

U iščekivanju prijevremenih rezultata prisustvovali smo  prezentaciji radova u kategoriji Razvoj softvera i poduzetništva za osnovne škole a nakon toga prezentaciji rješenja zadataka iz LOGA. Oko 20 sati objavljeni su neslužbeni  rezultati.  Vijest da je Fran treći s 137 bodova jako nas je obradovalo. Trebalo je još dočekati  drugi dan, vrijeme žalbi  i službene rezultate.

17.03.2016. – SLUŽBENI REZULTATI NATJECANJA U KATEGORIJI LOGO

Poslije doručka do predviđenog vremena za žalbe i konačne rezultate iskoristili smo za obilazak Primoštena u društvu natjecatelja iz Zagreba.

   

Od 12.00 – 13.00 predviđeno je vrijeme za žalbe. Nakon toga objavljeni su i službeni – konačni rezultati. S posebnim zadovoljstvom prenijeli smo  lijepu vijest  u školu i Franovoj majci kojom su potvrđeni privremeni rezultati i treće mjesto. 

18.03.2016. SVEĆANO ZATVARANJE - PROGLAŠENJE NAJBOLJIH

Od 11.-12.sati  proglašeni su pobjednici u svim kategorijama, podijeljene su pohvalnice, zahvalnice i priznanja. Na kraju je svečano zatvareno ovogodišnje natjecanje INFOkUP.

  

Iza nas su četiri dana za pamćenje. Odlazimo sretni i zadovoljni  i u želji da dogodine budemo dio ovog natjecanja.

Čestitke Franu, školi, majci Vesni, njegovoj učiteljici Nataši, i mentorici Ireni!!!

 


ŽUPANIJSKO NATJECANJE

      

U petak 12.1.2016. godine u Dugom selu je održano županijsko natjecanje iz informatike. Našu školu predstavljali su: Fran Lešković, 5.c, Klara Rodeš, 6.a i Juraj Rodeš, 8.b. Učenici su postigli izvrstan uspjeh.

Fran Lešković, 5.c -  1. mjesto,

Klara Rodeš, 6.a -  3. mjesto,

Juraj Rodeš, 8.a -  2. mjesto.

rezultate možete vidjeti na stranicama infokupa ovdje

           

Radi boljeg uvida u cijelo natjecanje i sagledavanje uspjeha učenika evo nekoliko podataka  o samom natjecanju.


Na nivou države, školskom natjecanju u programskom jeziku LOGO, kategoriji 5. razreda prijavilo se 369 natjecatelja. Na županijska natjecanja pozvano je 122 učenika. Nakon održanog natjecanja u zagrebačkoj županiji Fran je zauzeo prvo mjesto. Nakon uvida u državnu listu, gdje su objavljeni neslužbeni rezultati svih županija, Fran je na izvrsnom četvrtkom mjestu.  Državno povjerenstvo će do 26.2.2016. objaviti imena učenika koji će biti pozvani na državnu razinu natjecanja. Čestitam Franu na ovom uspjehu i nadam se tom pozivu.


Na nivou države, školskom natjecanju u programskom jeziku LOGO, kategoriji 6. razreda pristupilo je 428 natjecatelja. Na županijska natjecanja pozvano je 95 učenika. Nakon održanog natjecanja zagrebačke županije, Klara Rodeš zauzela je treće mjesto.  Nakon uvida u rezultate svih županija, Klara je na 20 mjestu. Ovo je izvrstan uspjeh. Čestitke Klari. Želim da joj ovaj rezultat bude poticaj da iduće godine bude još bolja.


Na nivou države, školskom natjecanju u programskom jeziku LOGO, kategoriji 8. razreda pristupilo je 137 natjecatelja. Na županijska natjecanja pozvano je 45 učenika. Nakon održanog natjecanja zagrebačke županije, Juraj Rodeš zauzeo je drugo mjesto, a na nivou države  19. mjesto. Čestitam Juraju na ostvarenom rezultatu, kao i na svim dosadašnjim rezultatima. Nadam se da će mu stečeno znanje iz programiranja pomoći u nastavku školovanja.  Sretno Juraj.

Učiteljica Irena Novak Tvrtković


Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

RASPORED SATI
CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju