preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

Aktivnosti u knjižnici

KNJIŽEVNI SUSRET SA ŽELJKOM HORVAT VUKELJA

Autor: KRISTINA PRILIKA, 13. 2. 2018. 14:16

U našoj školi 6. veljače održan je susret s književnicom Željkom Horvat-Vukelja. Autorica je mnogobrojnih djela za djecu od kojih su neka i na popisu lektire za prvi razred: Hrabrica, Zdenko Slovojed, Petra uči plivati, Slikopriče i  Leteći glasovir.

 [više]

KNJIŽEVNI SUSRET SA SANJOM POLAK

Autor: KRISTINA PRILIKA, 13. 2. 2018. 14:00

U utorak 28. 11. 2017. učenici trećih razreda naše škole sudjelovali su na književnom susretu s književnicom Sanjom Polak u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad.

 [više]

GLAZBENA RADIONICA U GRADSKOJ KNJIŽNICI

Autor: KRISTINA PRILIKA, 23. 10. 2017. 13:44

10. listopada 2017. učenici 2.c razreda i učiteljica Marina Rodeš sudjelovali su na glazbenoj radionici u Gradskoj knjižnici, Ivanić-Grad. 

 [više]

KNJIŽEVNI SUSRET S BOŽIDAROM PROSENJAKOM

Autor: KRISTINA PRILIKA, 11. 10. 2017. 13:59

6. listopada 2017. održan je u našoj školi književni susret s književnikom Božidarom Prosenjakom, a u sklopu Dječjeg tjedna. Na susretu su se s književnikom družili učenici 2.-ih i 3.-ih razreda i njihove učiteljice. Susret je organizirala knjižničaraka Kristina Prilika.

BOŽIDAR PROSENJAK

 [više]

LIKOVNA RADIONICA "OD SKICE DO ILUSTRACIJE"

Autor: KRISTINA PRILIKA, 4. 5. 2017. 09:36

U sklopu Noći knjige u OŠ Đure Deželića Ivanić Grad 26. travnja 2017. održana je u školskoj knjižnici likovna radionica "Od skice do ilustracije" na temu fantasy bića iz literature za djecu i mlade. Radionicu je velikodušno vodio i odradio Matej Beg, Linin tata. Na radionici su sudjelovali učenici polaznici kreativne i likovne grupe.

 

 [više]

KNJIŽEVNI SUSRET S NIVES MADUNIĆ BARIŠIĆ

Autor: KRISTINA PRILIKA, 4. 5. 2017. 10:19

9. ožujka 2017. učenici 5.b i 6.c razreda bili su gosti na književnom susretu s književnicom Nives Madunić Barišić u Gradskoj knjižnici. Hvala gospođi Jasmini Hren što nas je pozvala i organizirala susret. Književnica nam je predstavila svoju trilogiju krimi romana za djecu: Tajna čokoladnih bombonaLunapark i Mrak ili strah

 [više]

Međunarodni dan darivanja knjiga 2017

Autor: KRISTINA PRILIKA, 8. 2. 2017. 11:57

 

plakat preuzet sa: http://www.citajmi.info/dogadanja/opsirnije/prikupljanje-slikovnica/

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

 

 [više]

Podizanje svijesti o malignim bolestima

Autor: Vanja Lovinčić, 28. 9. 2016. 21:19

Rujan je mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima dječje dobi.

 

 [više]

Posjet Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad

Autor: Vanja Lovinčić, 16. 5. 2016. 13:33

U petak 13.5. posjetili smo Gradsku knjižnicu Ivanić-Grad gdje nam je knjižničarka Jasmina puno toga ispričala.

 [više]

Likovna radionica - omoti za knjige ili bilježnice

Autor: Vanja Lovinčić, 2. 5. 2016. 13:42

29.03. grupu malih knjižničara je posjetila gospođa Nataša Tomac koja je po struci krojačica te izrađuje zanimljive uporabne i ukrasne predmete od tekstila, vune, perli i ostalog materijala.

 [više]

Čitanje ima moć Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vanja Lovinčić, 15. 2. 2016. 10:54

Knjiga te može nasmijati i razveseliti. Knjiga te može i rastužiti. U svakom slučaju, knjiga ti pomaže da odletiš u neki drugi svijet, da maštaš, da postaneš luckast, da postaneš moćan ili pak ponizan, da postaneš netko drugi barem na nekoliko minuta! Uzmi knjigu i odjeni tuđu kožu, kožu nekog lika - tako ćeš spoznati koje emocije nosiš u sebi. Knjiga će ti pomoći u raspoznavanju dobra i zla, da postaneš mudar. Toliko koristi od knjige, nemoj je odbacivati, nemoj misliti da je dosadna. Nemoj tvrditi da je čitanje dosadno. Svatko može pronaći knjigu za sebe! ALI TREBA NJUŠKATI! NJUŠAKAJ, NJUŠKAJ! Knjižničarka

 [više]

Izložba slika Stanislava Stana Fajfara

Autor: Vanja Lovinčić, 25. 4. 2016. 14:18

Povodom Dana planeta zemlja u knjižnici je postavljena mala izložba slika autora Stanislava Fajfara. Autora inspiriraju pejsaži, ali voli stvarati i apstraktne slike prema raspoloženju u kojem se nalazi. 

 [više]

Knjižna booka uz Međunarodni dan dječje knjige

Autor: Vanja Lovinčić, 4. 4. 2016. 11:41

U petak 1.4.2016. sudjelovali smo na Knjižnoj booki koja se održala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

 

 [više]

Dječji časopisi

Autor: Vanja Lovinčić, 14. 3. 2016. 13:10

U 2.c razredu obradili smo nastavnu jedinicu "Dječji časopisi". Govorili smo o razlici među dnevnim novinama i dječjim časopisima, naučili što su naslov, naslovnica, kazalo ili sadržaj i rubrike. Rješavali smo listiće, ali ipak im je najdraži dio bio prolistati i pročitati časopise!

 [više]

Kako postati hrabriji?

Autor: Vanja Lovinčić, 14. 3. 2016. 13:01

Uskoro će prvašići obrađivati lektiru "Hrabrica" pa smo u 1.a i 1.b razredu pročitali jednu sličnu priču o hrabrosti "Medo zvan hrabrost". Ispisivali smo svoje strahove i želje na papiriće i raspravljali o tome kako se osloboditi strahova od kojih su najčešći strah od mraka, oluje, grmljavine, vjetra i čudovišta.

 [više]

Uvod u UDK

Autor: Vanja Lovinčić, 14. 3. 2016. 12:53

6.c i 7.c ovih su dana vježbali pisanje signaturne oznake. Kada se razumije sustav kojim se označuju knjige, lakše se pronađe knjiga. Neki su se snašli bolje, a neki teže, ali se knjižničarka nada da će idući put kada uđu u knjižnicu razmišljati o samostalnom pronalasku knjige.

 [više]

Posjet knjižnici OŠ Josipa Basaričeka

Autor: Vanja Lovinčić, 7. 3. 2016. 12:32

 

U petak 04.03. su Mladi knjižničari posjetili knjižnicu OŠ Josipa Basaričeka.  

 [više]

Pale sam na svijetu

Autor: Vanja Lovinčić, 19. 2. 2016. 14:26

Pantomima, slaganje slova u naslov djela, odgovaranje na pitanja, opis likova, redoslijed događaja ... 1.b razred je s razumijevanjem pročitao prvu lektiru pa na sva pitanja iz kviza nije bilo nimalo teško odgovoriti! 

 [više]

Stvaranje priče prema sličicama i izrada dvorca

Autor: Vanja Lovinčić, 19. 2. 2016. 13:58

Učenici 3.a razreda ispričali su priču redom prema sličicama koje je knjižničarka vadila iz koverte. Nastala je jedna smiješna priča, a zatim smo od tuljaca napravili dvorac iz naše priče.

Pročitajte u nastavku priču i pogledajte fotografije. 

 [više]

Ljubavne poruke

Autor: Vanja Lovinčić, 12. 2. 2016. 14:22

6.c razred izradio je Valentinovska srca u obliku papirnatih vrećica koja smo objesili u knjižnici.. Na njima se nalaze ljubavne poruke, a u njih možemo umetnuti slatkiše kada poželimo :)

Volite se svakoga dana kao da vam je posljednji!

 

 

 [više]

Pričanje bajke pod maskama

Autor: Vanja Lovinčić, 12. 2. 2016. 13:49

Mali knjižničari u 1.a razredu pročitali na nov način su pročitali bajku "Snjeguljica i sedam patuljaka". Naime, pripovjedač je stalno griješio pa su ga znatiželjni slušatelji morali ispravljati. Neki su se đaci zbog pogrešaka i ljutili. Bilo nam je jako zabavno, a na kraju smo im poklonili smo plakat izrađen u knjižnici!

Pogledajte fotografije u nastavku.

 [više]

Mali knjižničari nagrađuju

Autor: Vanja Lovinčić, 12. 2. 2016. 13:35

Grupa malih knjižničara sastavljena od 4.a razreda budnim okom je pratila maskirane učenike uoči plesa pod maskama. Odabrali su tri najmaštovitije i najoriginalnije maske te jednog najboljeg plesača. Pogledajte u nastavku fotografije nagrađenih učenika.

 [više]

"Torta na nebu" u sklopu projekta "Čitajmo naglas zaboravljene knjige"

Autor: Vanja Lovinčić, 11. 2. 2016. 14:33

Jako nam je zabavno malo po malo čitati knjigu "Torta na nebu" autora G.Rodarija u 4.a i 4.c razredu. 

 

 

 [više]

16 novih knjiga za našu knjižnicu

Autor: Vanja Lovinčić, 11. 12. 2015. 14:17

 

I ove školske godine smo se uključili u projekt "Čitajmo mi, u obitelji svi".

 

 [više]

Mudre sovice u projektu "Čitajmo naglas"

Autor: Vanja Lovinčić, 4. 11. 2015. 12:25

Započeli smo s projektom "Čitajmo naglas zaboravljene knjige" u 4.a razredu i 4c razredu.

Dok  čitamo po nekoliko stranica jedne knjige na satu razrednika tijekom ovih mjeseci, nastojat ćemo čitanje učiniti što zabavnijim. Imamo šarene rekvizite bez kojih čitač ne može čitati, a netko od učenika će svaki put dobiti koferčić sa sovicama u kojem se nalazi notes u koji se bilježe činjenice o pročitanome. 

Knjige su već odabrane, a koji naslov nose još nećemo otkriti jer na učenicima je da sami pokušaju pogoditi te na jednom od satova i ilustrirati naslovnicu.

 [više]

PROJEKT "ČITAJMO MI U OBITELJI SVI"

Autor: KRISTINA PRILIKA, 1. 7. 2015. 13:48

Ove školske godine naša se škola uključila u projekt ČITAMO MI U OBITELJI SVI. To je nacionalni, školski i razredni projekt kojem je svrha poticanje čitanja i razvijanje vještina čitanja, a već četvrtu godinu za redom provode ga Mreža školskih knjižničara Hrvatske, Hrvatsko knjižničarsko društvo i škole, tj. školski knjižničari uključeni u projekt. Projekt je započela u studenom 2014. knjižničarka na zamjeni Vanja Lovinčić, a završila knjižničarka Kristina Prilika, vrativši se s porodiljnog dopusta. U projektu je sudjelovao 3.a razred (učiteljica Ksenija Bilandžić) sa svojim obiteljima. Naprtnjača s knjigama počela je putovanje 12. prosinca 2014. s Leonom Bradač i njenom obitelji, a završila putovanje 20. svibnja 2015. s Matijom Gjantarom i njegovom obitelji. 12. lipnja 2015.  3.a razred, učiteljica Ksenija Bilandžić, knjižničarka Kristina Prilika i ravnateljica Ines Tudović organizirali su druženje s roditeljima učenika koji su sudjelovali u projektu te su tom prilikom roditeljima i učenicima predstavljeni rezultati projekta polučeni anketama i dojmovi učenika.

 [više]

Susret s ilustratoricom Marselom Hajdinjak-Kreč

Autor: KRISTINA PRILIKA, 23. 4. 2015. 15:00

 

23. travnja 2015. učenici 2.-ih razreda s učiteljicama Šteficom Bakarić, Snježanom Ivanović  i Mihaelom Njegovec te sa školskom knjižničarkom Kristinom Prilikom družili su se u Gradskoj knjižnici s ilustratoricom dječjih slikovnica Marselom Hajdinjak. Susret je organizirala Jasmina Hren, voditeljica Dječjeg odjela Gradske knjižnice. 

 [više]

Dan planete Zemlja u knjižnici

Autor: KRISTINA PRILIKA, 22. 4. 2015. 12:04

 

Grupa mladih knjižničara obilježila je Dan planete Zemlje u knjižnici izradom plakata na koji su ispisali eko poruke, 10 zapovjedi prijatelja okoliša, pjesme o planeti Zemlji itd. Također smo izradili eko-rječnik za sve naše učenike i učitelje. Pripremili smo i izložbu naših eko-naslova.

 [više]

Igrokaz o Đuri Deželiću

Autor: Vanja Lovinčić, 27. 3. 2015. 14:05

Sofija Posuda, Paulina Pavić, Maria Blažević, Barabara Lešković, Matej Čolić, Patrik Jeleč i Mateo Tadić učenici su 4.b razreda koji su sudjelovali u igrokazu o Đuri Deželiću koji je knjižničarka napisala povodom Dana škole. Budući su bili vrlo marljivi i aktivni u sudjelovanju, knjižničarka ih je nagradila malom nagradom koju su slasno pojeli u knjižnici. Još jednom im čestitam na trudu i još jednom im hvala!

 

 [više]

Proljeće je stiglo i u knjižnicu

Autor: Vanja Lovinčić, 27. 3. 2015. 14:01

Našu divnu tajnicu Ivanku izenenadili smo proljetnim buketićem napravljenim od kolaž papira :)

 [više]

Mačkare

Autor: Vanja Lovinčić, 17. 2. 2015. 12:58

 
Danas su se učenici preplašili ulazeći u knjižnicu jer su mislili da doktor Dolittle liječi djecu, a ne životinje pa ih je knjižničarka podučila o čemu se ovdje radi. Likovi su doktor John Dolittle, sestra Sarah Dolittle, trgovac životinjskom hranom, patkica Pat-Pat, pas Đip, prase Gic-Gic, papiga Polinezija, sova Tu-Tu…Doktor Dolittle može razgovarati sa životinjama, a jednog dana kreće na putovanje i doživljava razne zgode. A da bi doznali što se dalje zbilo u ovoj pripovijetci, morate je posuditi - nećete požaliti!
 [više]

Umjesto igrica, olovca u ruci

Autor: Vanja Lovinčić, 4. 2. 2015. 15:06

Vedran Šimunaj je učenik 6. a razreda. Već duže vrijeme prije ili nakon nastave redovito posjećuje školsku knjižnicu i sudjeluje u grupi Mladi knjižničari. Knjižnica je postala njegovo omiljeno utočište. 

U nastavku pročitajte intervju sa svestranim Vedranom.

 [više]

Čitamo mi, u obitelji svi - projekt za poticanje čitanja

Autor: Vanja Lovinčić, 8. 12. 2014. 11:14

Dana 05. prosinca 2014. godine u 3.a razredu je započelo putovanje knjižnične naprtnjače s osam novih knjiga. 
 
 [više]

Mjesec hrvatske knjige 15.10.-15.11.

Autor: Vanja Lovinčić, 15. 10. 2014. 14:31

 

 

 [više]

Što s knjigom?

Autor: Vanja Lovinčić, 10. 9. 2014. 13:09

Povodom Međunarodnog dana pismenosti koji se obilježava 08. rujna, knjižničarka je s mladim knjižničarima iz 7.a izradila strip "Što s knjigom?". Strip je nastao njihovom idejom o važnosti čitanja i očuvanju knjiga. Strip pogledajte na ovoj poveznici http://prezi.com/6y9mgsdp_x_a/sto-s-knjigom/

 

 [više]

Hrvoje Hitrec u našoj školi

Autor: Vanja Lovinčić, 19. 9. 2014. 15:05

Našu školu posjetio je poznati književnik.

 [više]

Lektira

Autor: Vanja Lovinčić, 16. 5. 2014. 13:53

Lektira na drugačiji način 

 

 [više]

Susret s Melitom Rundek

Autor: Vanja Lovinčić, 28. 4. 2014. 10:34

U srijedu 19. ožujka učenici 6.razreda su se sa školskom knjižničarkom i Dragicom Vladić, učiteljicom hrvatskoga jezika, uputili u Knjižnicu Ivanić-Grad. Ondje nas je čekala spisateljica Melita Rundek sa svojim knjigama. 

 [više]

Ožujak

Autor: Vanja Lovinčić, 3. 4. 2014. 11:59

U ožujku su mladi knjižničari ujedinili snage :)

Vi kasnite, a mi kupujemo nove knjigice ;)

 [više]

Strašljiva sova

Autor: Vanja Lovinčić, 4. 3. 2014. 13:50

U veljači smo bili strašno strašljivi i strašno maštoviti! :)

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 MAPA NAJBOLJE DJEČJE LITERATURE U EUROPI
CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju