preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

DAN KRAVATE, 2.A

18. studenog obilježava se Dan kravate pa su učenici 2.a razreda kravatu crtali na satu likovne kulture, ali i taj dan kravatu istaknuli kao dodatak odjeći. Bravo! Više fotografija pogledajte na poveznici FOTOGALERIJA.


PAUNOVI, 1.c

Zadatak je bio iskazati ritam. Kako? Izrađujući paunove tehnikom kolaža! Bravo 1.c i učiteljica Marina Rodeš.

FOTOGALERIJA


STRIP DNEVNIK PAULINE P. (3.c, učiteljica Mirjana Pavanić)

Učenici 3.c razreda Dnevnik Pauline P. Sanje Polak prikazali su u stripu (likovna kultura u korelaciji s lektirom: točka, crta, strip, kadrovi u nizu - flomaster u boji). Učenici su jednu pripovijetku (naslov iz dnevnika) trebali prikazati u 6 strip slika. Bravo, 3.c! Fotogalerija radova je na poveznici ispod.

STRIP DNEVNIK PAULINE P


LIKOVNA KULTURA: SNJEGOVIĆ, 3.C

3.c i učiteljica Mirjana Pavanić i u nastavi na daljinu odrađuju likovnu kulturu i stvaraju predivne radove. Bravo! Na poveznici ispod su radovi nastali inspiracijom zime i snijega - maštoviti snjegovići: stvaralaštvo i produktivnost - kombinirana tehnika pastela i bijela tempera; boja - potez, mrlja, ploha; crte - obrisne; crte po karakteru.

SNJEGOVIĆI, 3.C


STAKLENKA ZAHVALNOSTI, 3.C

Zimska likovna radionica Staklenka zahvalnosti održana je 11.1 2021. u 11.00 sati na platformi Teams. Učenici su motivirani da smi izrade staklenku sreće - zahvalnosti u koju će tijekom godine zajedno s ukućanima zapisivati lijepe događaje koje će na Staru godinu čitati. Tako će izraziti svoju zahvalnost za sve lijepo i dobro što im se dogodilo. Aktivnost je preuzeta s fb stranice Vježbaonica sreće.


SV. NIKOLA 3.C

Učenici 3.c prigodno su uredili pano uoči blagdana Sv. Nikole!

FOTOGALERIJA


SV. NIKOLA 1.A

Učenici 1.a ukrasili su pano bojankama i pismima Sv. Nikoli.

FOTOGALERIJA


ČUDNOVATE ZGODE ŠEGRTA HLAPIĆA, 3.B

Čitanje svojeg prvog romana "Čudnovate zgode šegrta Hlapića", učenici 3.b razreda prenjeli su na papir i u različitim tehnikama (od olovke do vodenih boja) oslikali najdraže likove i spisateljicu Ivanu Brlić-Mažuranić.

FOTOGALERIJA


CRTEŽI "DJEČJA PRAVA", 1.A

Prigodno, uz Međunarodni dan djeteta (20. studeni) učenici 1.a (učiteljica Ksenija Bilandžić) nacrtali su crteže kojima su prikazali neka od dječjih prava. 

FOTOGALERIJA


DVORCI, 3.B, EJ

 

 

20. studenog 2020. učiteljica Ivana Gršić  potaknula je učenicke 3.b na satu engleskog jezika na kreativno izražavanje uz lekciju George and the lady. Učenici su se potrudili i napravili dvorce od kartona. Bravo! Radove pogledajte u fotogaleriji na poveznici ispod!

FOTOGALERIJA


BROJEVNA CRTA, IZUMI, 1.C

                                                     

Uz Međunarodni dan izumitelja (9. studeni) učenici 1.c razreda (učiteljica Marina Rodeš) izradili su brojevnu crtu na kojoj su istaknuli poznate hrvatske izume: padobran, penkalu...

FOTOGALERIJA


DAN KRAVATE, 3.C

 

Učenici 3.c (učiteljica Mirjana Pavanić) na likovnom su crtežima olovkom obilježili Dan kravate u Hrvatskoj, 18. listopad. Radove učenika pogledajte u fotogaleriji na poveznici ispod.

FOTOGALERIJA


INSPIRACIJA VINCENTOM VAN GOGHOM, 3.B

Učenici 3.b razreda inspiraciju su pronašli u poznatim slikama velikog umjetnika Vincenta van Gogha te temperom naslikali vlastite radove. Hvala učiteljici Aniti Vržogić na fotografijama!

FOTOGALERIJA


JESENSKO LIŠĆE, 1.C

Učenici 1.c flomasterom i vodenim bojama naslikali su lišće u bojama jeseni.

FOTOGALERIJA RADOVA


ROBOTI, KOLAŽ, 1.C

Učiteljica Marina Rodeš ustupila nam je likovne radove učenika 1.c.

FOTOGALERIJA RADOVA


Likovni radovi Gabrijele Vučetić, 8.c

Učenica 8.c razreda, Gabrijela Vučetić iznimna je umjetnica i njen talent prati učiteljica Petra Pavlić koja je ukrasila pano u holu na katu škole njenim radovima te nas sve zadivila i pokazala Gabrijelinu nadarenost! Bravo, Gabrijela!

FOTOGALERIJA RADOVA


BUČA, 3.C

 

Učenici 3.c (učiteljica Mirjana Pavanić) pastelom su nacrtali buče u čast jeseni i Bučijadi u našem gradu.

FOTOGALERIJA RADAOVA


ŠARENI KIŠOBRANI NA KIŠNOM NEBU, 3.C

Učenici 3.c razreda (učiteljica Mirjana Pavanić) temperom su, koristeći kontrast kromatskih i akromatskih boja, naslikali šarene kišobrane na kišnom nebu.

FOTOGALERIJA RADOVA


OBITELJ - ZAJEDNICA, 3.B

Učiteljica Anita Vržogić proslijedila nam je radove učenika 3.b "Obitelj- zajednica"

FOTOGALERIJA RADOVA


SUNCOKRETI, 3.C

                                                                        

Novi rujanski zadatak na likovnom u 3. c bio je prikazati suncokrete kontrastom boja i crta i tehnikom vodenih boja i flomastera u boji. Ponosna učiteljica Mirjana Pavanić, pohvalila je uratke i trud cijelog razreda! Radove pogledajte u galeriji.

GALERIJA


CRTE PO TOKU I KARAKTERU - FLOMASTER U BOJI

                                                    

U rujnu su učenici 3.c (učiteljica Mirjana Pavanić) likovni izričaj započeli izražavanjem crtama po toku i karakteru flomosterom u boji. Radove učenika pogledajte u galeriji.

GALERIJA


CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju