preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad

 > Naslovnica
 

OŠ Đure Deželića Ivanić-Grad

Park hrvatskih branitelja 4

10310 Ivanić-Grad

telefon: 2881 695; fax: 2881 693

e-mail: ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr

HIMNA ŠKOLE   


VIJESTI

6. VELJAČE - DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Autor: KRISTINA PRILIKA, 7. 2. 2018.

6. veljače obilježili smo Dan sigurnijeg interneta. Knjižničarka je u 5.a, 5.b i 5.c održala tematsko predavanje, podijeljene su prigodne  knjižice HAKOM-a (Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti) o zaštiti u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona. 

Prodiskutirali smo s petašima  o dobrim i lošim stranama interneta i društvenih mreža, o mogućim opasnostima i zloporabama, upamtili da ne objavljujemo javno na internetu osobne podatke.
Također smo skrenuli pažnju na to kako nije dobro puno vremena provoditi na internetu i kako našem tijelu i duhu šteti satima igrati igrice jer to dovodi do otuđenosti od stvarnog svijeta, a pritom smo i fizički pasivni.
Zaključak je da se treba uvijek, i na mreži i u stvarnom životu, pridržavati sljedećeg pravila: Ponašajmo se prema drugima onako kako želimo da se drugi ponašaju prema nama. Ne omalovažajmo i ne vrijeđajmo. Ako se u komunikaciji potrudimo biti  korektni, odmjereni i promišljeni to će utjecati na ukupnu kvalitetu društvene mreže.
 
 
Postoji besplatan i anoniman telefon za pomoć i podršku u slučaju nasilja ili neprimjerenih sadržaja na internetu.
 
0800 606 606
CMS za škole logo
Osnovna škola Đure Deželića Ivanić-Grad / Park hrvatskih branitelja 4, HR-10310 Ivanić-Grad / os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr / ured@os-gjdezelica-ivanicgrad.skole.hr
preskoči na navigaciju